Sreda 20.12.2017.
20:48
Vestionline, Tanjug

Vojvodina dovela dva iskusna odbojkaša

okvojvodina.org
Vojvodina kompletirala tim za nastavak sezone

Tim potezom OK Vojvodina ističe da želi da zadrži šampionsku krunu i da se jednako tako bori za pehar Kupa Srbije. Želje i planove struke zdušno su podržali Upravni odbor i generalni direktor Nikola Salatić, pa su Suhinjin i Šormaz pre nekoliko dana stigli na probu, prošli test i odradili već dosta treninga sa ekipom.  

- Imali smo jasne planove kada smo se odlučili na ovakav potez i danas nam je posebno zadovoljstvo što smo relizovali ugovore do kraja sezone sa Suhinjinom i Šormazom. Siguran sam da ćemo njihovim dolaskom dobiti ono što nam je potrebno, a to je iskustvo na važnim pozicijama. Naša želja je da nam pomognu na domaćoj, ali i na međunarodnoj sceni, ukoliko naravno prođemo Barkom. Oni ne mogu još igrati protiv Ukrajinaca, no u slučaju da prođemo dalje, što svi jako želimo, biće spremni za Poljake. Pitanje je vremena kada će moći da zaigraju, možda već u prvenstvenoj utakmici protiv Zvezde, a ako ne tada, onda na prvoj utakmici posle toga. Ovim je za nas prelazni rok završen. U borbi za titulu glavni konkurent biće nam Novi Pazar, a verujemo da ćemo sa njima dobiti na kvalitetu i iskustvu u tim teškim i neizvesnim mečevima sa Novopazarcima - kazao je sportski direktor Vojvodine Slobodan Boškan. 

Svoje zadovoljstvo angažovanjem nova dva igrača istakao i trener Nedžad Osmankač, koji je bliže predstavio pojačanja.
- Ukrajinac Suhinjin imao je odličnu statistiku i tako se nametnuo, a kvalitet je pokazao i kada je došao u Novi Sad. Ima potrebno iskustvo, izuzetan servis, napad, dobre fizičke predispozicije. Luku Šormaza znamo mnogo više, pre svega iz prošlogodišnjih mečeva protiv Novog Pazara. Verujem da će oni iskustvom i znanjem pomoći mladoj ekipi i doprineti da se igra podigne na još viši nivo. Želim im mnogo sreće i svima nama uspehe u 2018. godini - poručio je Osmankač.  

Vitalij Suhinjin rođen je 1985, a visok je 204 cm. U poslednjih nekoliko sezona, osim u ukrajinskim klubovima igrao je u Kataru, Iraku i Turskoj.

- Svidela mi se ekipa, mlada je, perspektivna i ima prostora za napredak. Daću sve od sebe da opravdam poverenje koje mi je ukazano - rekao je Suhinjin na predstavljanju.  

Luka Šormaz je rođen 1989, igrao  je u Brčkom, Budvanskoj rivijeri i Novom Pazaru, a prvi deo tekuće sezone bio je na otvorenom ugovoru u Rumuniji. 

- Drago mi je što sam ovde. Želim da se zahvalim treneru Osmankaču što me je pozvao i ukazao mi poverenje. Vojvodina je institucija u Srbiji, ekipu jako dobro poznajem od prošle godine. Praktično je samo korektor novi. Takođe, poznajem i glavnog konkurenta, tim Novog Pazara. Želim da pomognem ekipi i da zajedno ostvarimo zarctane ciljeve - zaključio je iskusni dizač.

2024 © - Vesti online