Sreda 20.12.2017.
19:39
Vestionline, Tanjug

Kolinda ponovo šokira: U društvu neonaciste koji je kokainom plaćao prostitutke

EPA/Alexander Zemlianichenko/Pool
Ne smeta joj što je Bujanec neonacista: Kolinda Grabar Kitarović

Portal podseća na poznatu fotografiju na kojoj Bujaneca pozira u nacističkoj uniformi, sa "svastikom" oko ruke.

Isticanje nacističkih simbola, dodaje portal, nije jedini primjer Bujančevog "sramotnog i skandaloznog ponašanja".

Bujanec je, ističu, zajedno sa šatorašima (hrvatski veterani u protestu) bio protiv privremenog gašenja lokalne Z1 televizije, nakon sporne emisije u kojoj je voditelj Marko Jurič pozvao Zagrepčane da se "dok hodaju Cvjetnim trgom čuvaju četničkog vikara".

Protest tim povodom počeo je u Savskoj ulici, a povorka je došla u Jagićevu gde je smešteno Veće za elektronske medije.

Predsednica tog veća Mirjana Rakić primila je Juriča i Bujaneca, koji joj je tom prilikom poklonio šajkaču rekavši:

"Ovu šajkaču mi je dala jedna žena iz Vukovara, pala je s četnika koji ju je silovao, ta me žena zamolila da vam to poklonim".

Portal dalje navodi da je Bujanec prošle godine huškao svoje gledaoce i na glumca Renea Bitorajca koji je radi toga dobijao pretnje smrću.

Naime, Bujanec je u emisiji "otkrio" da Bitorajac živi u stanu koji je nasledio od dede i bake. Ded i baka bili su partizani, objašnjavao je Bujanec, dodajući da su oni rođaci srpskog admirala Branka Mamule, kao i da je vlasnik stana ubijen u Beogradu nakon Drugog svetskog rata.

Ne čudi, konstatuje Index.hr, da je Bitorajac napisao i otpevao pesmu "Mi, Hrvati" u kojoj "vređa crkvu, branitelje, predsednicu, ministra kulture pa čak i naš turizam", bio je tada svojevrsni zaključak emisije "Bujica".

Na emisiju je opet reagiovalo Hrvatsko novinarsko društvo koje je u pomenutoj Bujančevoj emisiji objavljen prilog koji je praktično "poternica" za poznatim hrvatskim glumcem Reneom Bitorajcem.

U hajku na Bitorajca tada se uključio i portal desničarskog udruženja U ime obitelji, Željke Markić, koji je tu poternicu praktično ponovio, uključujući i objavu dela priloga iz "Bujice" u kojem je, između ostalog, jasno vidljiva i adresa na kojoj Bitorajac živi sa suprugom i dvoje dece.

Bujanec se u svojim emisijama takođe bavio liderom srpskih radikala Vojislavom Šešeljom.

Inače, navodi portal, on je više puta osuđivan zbog iznošenja laži i kleveta.

A u julu ove godie Bujanec je proglašen krivim u privatnoj tužbi koju je protiv njega podneo bivši ministar policije Ranko Ostojić. Prema presudi, Bujanec Ostojiću treba da plati 22.500 kuna.

Bujanec je osuđen jer je bivšeg ministra dok je bio na funkciji nazvao Ostoja Ranković, nadimkom koji je i kasnije koristio.

2022 © - Vesti online