Sreda 20.12.2017.
15:48
Tanjug, Vestionline

Šta kaže Alimpijević pred PAO?

M. Todorović - Vesti
Dušan Alimpijević, trener Crvene zvezde

- Posle početne nestabilnosti koja je bila karakteristična gotovo za sve timove Evrolige ove sezone ekipa Panatinaikosa se uigrala, uhvatila odličan ritam i zabeležila četiri pobede u poslednjih pet mečeva. U ovom ritmu, najvažnije je da se pronađe svaka sitnica, neki mali dodatni lični motiv kako bi se pronašla dodatna energija u ovoj stvarno preteškoj seriji - izjavio je Alimpijević za klupski sajt.

Prema njegovim rečima, na prethodnom meču protiv Fenerbahčea raspoređena je minutaža i napravljena uvertira za duel protiv Panatinaikosa pred domaćim navijačima.

- Znamo da će nam oni biti dodatna snaga i zato želimo da odigramo dobro i trudom i borbenošću, za početak, nikog ne razočaramo - istakao je Alimpijević.

Prvotimac crveno-belih Ognjen Dobrić istakao je da je u ovom trenutku najvažnije da se ekipa brzo osveži nakon serije teških putovanja.

- Smatram da se Panatinaikos pomalo i neopravdano izuzima iz najužeg kruga kandidata za plasman u samu završnicu. Najavljeno odsustvo Kalatesa i Papasa nas ne zavarava, to je izuzetno jak i dobro ukomponovan sastav. Potreban nam je "vetar u leđa" i ogromna podrška sa tribina kako bismo došli do dodatne snage i pokušali da zabeležimo vrlo važnu pobedu u Evroligi -  rekao je Dobrić.

Utakmica između Crvene zvezde i Panatinaikosa igra se u četvrtak od 19 sati u dvorani "Aleksandar Nikolić".

2024 © - Vesti online