Sreda 20.12.2017.
12:41
rs.n1info.com

Jovanović: Nisu se slučajno Šešelj i Dačić pojavili zajedno

Tanjug
Vojislav Šešelj, Ivica Dačić i Dragan Marković u Mionici

Probni balon za beogradske izbore

Komentarišući zahuktavanje na političkoj sceni pred beogradske izbore, Jovanović je rekao da je PSG punim kapacitetom stao iza bivšeg gradonačelnika Dragana Đilasa i da je tu sve jasno. Narodna stranka će vrlo verovatno da stane, ali ta podrška nije tako jednoglasna i jasna još uvek, Siniša Kovačević je taj koji se protivi, dodao je.

- Mislim da Demokratska stranka neće biti deo ovog pokreta, to bi bio pucanj u nogu samoj DS, imaće svoga kandidata, ali je taj intenzitet nepodrške Đilasu mnogo manji nego kod drugih. Oni su spremni da razgovaraju, pregovaraju, verovatno će se u slučaju nekog dobrog rezultata dati neka podrška, što nisam siguran da bi uradio DJB - navodi novinar.

Jovanović je mišljenja da kompletan zajednički front opozicije nije moguć, a dodaje da treba videti i šta će uraditi SNS. Kao interesantan primer naveo je izbore u Mionici, gde su u koaliciji, kao nekad, SRS-SPS-JS. Kaže da na lokalnom nivou ima koalicija u bilo kom modusu, ali da je ova interesantna jer su se tri najjača lika stranke zajedno pojavila, i to na tribini u Mionici.

- Ne pojavljuju se slučajno, možda je to probni balon za neke gradske izbore - kaže Jovanović podsećajući da se radi o kolaciji iz devedesetih.

Upitan da prokomentariše izjavu gradskog menadžera da je Đilas bio deo pogubne Tadićeve ekonomske politike, Jovanović kaže da Goran Vesić i aktuelni čelnik grada Siniša Mali nemaju šta nego da napadaju bivšeg gradonačelnika. Vrlo je jasno i logično da je trn u oku zato što je bio poslednji gradonačelnik, on ima rezultate, ljudi ga pamte, ali imao je i on afere, dodaje.

Jovanović kaže da ko god bude kandidat vladajuće stranke, a "postoji opcija da će to da bude Siniša Mali", gotovo je sigurno da će kampanju da iznese Vučić. Kao primer je naveo da na bilbordima u Pećincima, za lokalne izbore, svuda je lik predsednika SNS.

2024 © - Vesti online