Sreda 20.12.2017.
11:55
Vestionline

Evo zašto Hrvatice "odlepljuju" na Srbe

Z. K. Munja
Severina voli momke iz Srbije

Splitska "Slobodna Dalmacija" objavila je zanimljiv tekst o tome zašto žene iz Hrvatske "padaju" na muškarce iz Srbije. Nije da to do sada nismo znali, ali je interesantno videti kako to izgleda iz zapadne vizure.

Severina Kojić, Nikolina Pišek, Ida Prester, Lana Borić, Ana Bebić, lista je hrvatskih lepotica koje su svog ženidbenog druga pronašle istočno od Bajakova, u srcu Beograda, ovim nizom ne staje. Štaviše, proteklog vikenda je listi pridodato još jedno ime - u bračnu luku je sa svojim dugogodišnjim dečkom, beogradskim preduzetnikom Željkom Vasićem uplovila i hrvatska voditeljka Vjekoslava Bah.

"Dok naša mladost trbuhom za kruhom, u potrazi za boljim životom odlazi u pravcu zapada, u onom put istoka stvorio se zanimljiv odliv, sada već i trend udaje hrvatskih devojaka i žena za srpske mladoženje. To što su, uglavnom, bogati, ili makar iz preduzetničkih familija, plus im je više. Ali, realnost na stranu, dok političke strasti kao večna vatra tinjaju, branitelji se komešaju, ploče se skidaju i pale, hrvatske aktuelne misionarke ljubavi preko granice posežu po svoj bre-bre, lep k'o greh primerak muškog mačo čeljadeta. I ne odlaze samo poznate, trend 'lova' po Beogradu i njegovim splavima već neko je vreme u modi i kod nepoznatih devojaka, koje, potvrđuju nam neke, u srpskoj metropoli pronalaze i veći izbor, ali i angažovanije primerke", navodi "Slobodna Dalmacija".

List citira jednu od devojaka koja prenosi iskustva iz splitskog noćnog života (nismo 'prevodili' na srpski jezik zarad autentičnosti):

"Cilu noć stojin na splitskom šanku, gledam njega, on mene. Prije bi se pomaka Grgur Ninski (veliki spomenik hrvatskom biskupu, prim. aut.) i priša, nego neki splitski stari momak. Ili platija piće. Znamo se tako gledat misecima, nit milimetra on, nit milimetra ja, ista meta, isto odstojanje, samo se minja konobar između nas. Još im ja zavrtim turu, isprsim lovu, pošaljem je priko šanka. I ništa".

A kako je u Beogradu?

"A u Beogradu časte na sve strane, upadaju, trude se, žeste, komplimentiraju, nabacuju, tamo je žensko, žensko. Kraljica. Još kad čuju naš govor, polude odma'. To se trsi, bori, udvara, skače", kaže jedna splitska devojka.

Pre nekoliko dana u beogradskom klubu "Nana" dogodila se pucnjava i tom prilikom ubijen je Aleksandar Savković. Beogradski mediji pišu dao je te noći u klubu bilo dosta Hrvatica koje su turistički došle u Beograd, a sukob je izbio oko njihove naklonosti.

Severina povukla nogu

Popularna pevačica Severina, na neki način, prva je "povukla nogu" u novije vreme. Na šarm sprskih muškaraca "pala" je dva puta. S nogu je prvo oborio Milan Popović, ali se ta ljubav neslavno završila. Međutim, osmeh joj je na lice vratio "mlađe je slađe" odabranik, Igor Kojić, sin nfolk pevača Dragana Kojića Kebe.

Nikolina Pišek je u Beograd virkala zbog privrednika Matije Ćorkovića. Ali, onaj ko je odveo pred oltar, drugi put, i učinio je veoma srećnom, ali i vrlo bogatom ženom je istoričar umetnosti intelektualnog izgleda Vidoje Ristović, pripadnik imućne beogradske porodice.

Beograđankom je postala i zagrebačka glumica Irma Milović, koja ne krije da u srpskoj metropoli granica nema.

"Beogradskim muškarcima je to jako seksi, taj naš akcent, naglasak, kao što su i oni nama seksi s tim njihovim akcentom, naglaskom", izjavila je svojevremeno Irma, koja u Beogradu neguje lubavnu i glumačku karijeru.

Nije sve u naglasku, ima tu i srpskog šarma

Ali, dodaje "Slobodna Dalmacija", nije sve samo u naglasku, nađe se tu i srpskog šarma, parodije, mačizma, komedije, ironije i samouverenosti, otvorenosti i direktnosti, miksa zabave kakve, priznali to neki ili skrivali kao zmija noge, ima na tone i u srpskim filmovima.

Na taj miks je verovatno pala i pevačica i voditellka Ida Prester, koja se udala za beogradskog preduzetnika Ivana Peševskog. Pa se preselila na istok i u braku dobila dvoje dece.

"U Beogradu je sve nekako isto kao u Zagrebu, samo veće, moćnije, krupnije, divlje. Zato Zagrepčani mnogo vole da idu u Beograd, a i zato što se ovde živi urnebesnim lajfstajlom", izjavila je Ida za jedan hrvatski šoubiz magazin.

Fatalna za Srbina Ivana Đolića pokazala se i naočita Metkovčanka Ana Bebić, koja se posle muzičkog rijaliti šoua "Operacija Trijumf" tamo preselila, udala, postala majka.

Kamen u mostu ljubavi među trzavicama još uvek opterećenih susednih zemalja položila je i Riječanka Martina Vrbos, koja je pre u Beograd odlazila na nastupe i izlete, a sada na Kvarner sa mužem Beograđaninom Bogoljubom Vidakovićem dolazi da poseti familiju.

"Psi laju, karavane prolaze, ratovi se događaju, a ljubav između svega toga strasno plete. Pa još kada se u priču ubaci balkanski obostrani šarm i čari uživanja u zabranjenom voću, pa ko tada egzotičnoj ljubavi može da stane na kraj? Ili, kako bi sarkastični rekli, na onim ljudima važnim telesnim organima, zemlja proizvodnje i porekla ionako ne piše", zaključuje "Slobodna Dalmacija".

2024 © - Vesti online