Utorak 19.12.2017.
22:55
Vestionline

"Postoje pouzdani dokazi da možda nismo sami"

pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Moje lično mišljenje jeste da postoje vrlo pouzdani dokazi da možda nismo sami - izjavio je Luis Elizondo.


"Njujork tajms" je došao do dokumenata i ugovora koji pokazuju da je Pentagon uz dozvolu američkog Kongresa u periodu od 2008. do 2011. godine potrošio nešto malo manje od 22 miliona dolara na Program identifikacije napredne pretnje iz vazdušno-kosmičkog prostora koji je obuhvatao istraživanje i procenu pretnje koju predstavljaju NLO.

Elizondo je za Njujork tajms izjavio da je u oktobru podneo ostavku u znak protesta zbog onoga što naziva preteranom tajnošću programa i unutrašnjeg protivljenja nakon što se 2012. godine prestalo sa finansiranjem projekta.

On je dodao da ne može da govori u ime vlade, ali jasno nagoveštava da postoje dokazi koji su ga sprečili da isključi mogućnost da je vanzemaljska letelica posetila Zemlju.

-Ove letelice, koje ćemo nazvati avionom, pokazuju karakteristike kojih trenutno nema u američkom popisu kao ni u bilo kom za koji znamo - dodao je Elizondo komentarišući objekte koje su istraživali.

Takođe dodaje da je program nastojao da identifikuje ono što je bilo viđeno, bilo putem alata ili izjava očevidaca, a zatim utvrdi da li prestavljaju potencijalnu pretnju za nacionalnu bezbednost.

- Pronašli smo ih mnogo - rekao je on.

Nekadašnji službenik Pentagona ističe da su identifikovali anomalne objekte koji se suprotstavljaju zakonima aerodinamik

2024 © - Vesti online