Ponedeljak 18.12.2017.
15:33
Vestionline

Novogodišnji paket elektronske muzike u Hangaru

Promo (Central Dance Event)
 

Centralni deo obuhvata tri večeri - 30. i 31. decembra 2017. i 1. januara 2018. godine, u okviru kojeg će, prvog dana, nastupiti berlinski duo Pan Pot, poznat po minimalnom, eksperimentalnom zvuku čiju srž čine mračni tonovi, koji su vremenom postali njihov zaštitni znak. Te večeri pridružiće im se domaća podrška Marko Milosavljević i Lea Dobričić, kao i gost iz Makedonije DJ Flooder.

Kruna ove tri večeri je doček Nove godine, koji je poveren muzičarima "Diynamic Showcase"-a, u okviru kojeg će nastupiti Kollektiv Turmstrasse live, Magdalena i Lehar, uz domaćeg predstavnika Kristijana Molnara. Izdavačku kuću "Diynamic" su osnovali Solomun i Adriano Trolio pre 11 godina i jedna je od najvećih kada je reč o svetskoj elektronskoj sceni. Njihove žurke se održavaju širom sveta, kao i festivali u Amsterdamu, Berlinu, Brazilu, Buenos Ajresu, Istanbulu i Tel Avivu.

Reprizu dočeka Nove godine, prvog januara, obeležiće "Drumcode Showcase", koji predstavljaju Ilario Alicante i Dense & Pika, a pridružiće im se Ilija Đoković. Drumcode Records je švedska techno etiketa čiji je osnivač Adam Beyer. Ova izdavačka kuća osnovana je 1996. i dostigla je zavidan uspeh sa imenima kao što su Alan Fitzpatrick, Amelie Lens, Enrico Sangiuliano, Ilario Alicante, Joseph Capriati, Marco Faraone, Nicole Moudaber, Ramiro Lopez, Dense & Pika.

Uvertira u trodnevni novogodišnji maraton je promo žurka, koja će biti održana 23. decembra, takođe u Hangaru, kada će nastupiti mlade nade svetske elektronske scene Charlotte de Witte i La Fleur. Pridružiće im se naše poznate di-džej dame Kristina Lalić i Nevena Jeremić.

Poslednji događaj "Central Dance Event"-a je zakazan za 13. januar, kada dolaze Anja Schneider, di-džej, producent, radio voditelj, suvlasnik etikete "Mobilee" i Rodriguez Jr, nekadašnja polovina elektro benda The Youngsters. U okviru svog nastupa, sviraće na vintage sintisajzeru, klavijaturi i drugoj analognoj opremi.

Pojedinačne karte, kao i kompleti ulaznica, za "Central Dance Event" nalaze se u prodaji putem mreža "Eventim" i "Gigstix".

FB event: https://www.facebook.com/events/180748755804127

2019 © - Vesti online