Ponedeljak 18.12.2017.
13:13
Vesti

Ristevski napadnut u zatvoru

EPA/Joe Castro
Dobio batine u zatvoru: Borče Ristevski

Pozivajući se na zatvorske izvore mediji prenose da je Borče napadnut u četvrtak u zatvorskom krugu Pritvornog centra u Melburnu, odnosno samo nekoliko sati pošto se vratio iz suda gde je i formalno optužen za ubistvo Karen.

- Udaren je u glavu. To se desilo u zatvorskom krugu. Sklonjen je od onih koji su ga napali, a zatim odveden u medicinsku službu - rekao je izvor melburnskog "Herald sana".

Nakon napada koji se dogodio nešto pre 16 časova, pritvorna jedinica, u kojoj je boravio Ristevski, stavljena je pod dodatne mere obezbeđenja.

Prema saznanjima "Herald sana" Ristevski posle napada nalazi pod gotovo celodnevnim nadzorom.

- On će verovatno biti pod stalnom zaštitom u zatvoru - naveo je izvor novina.

U saopštenju predstavnice Zatvorskih službi u Viktoriji navodi se da je 53-godišnji zatvorenik, u četvrtak po podne, primljen na pregled medicinskog odeljenja u Pritvornom centru u Melburnu.

- Nije bilo potrebe za hospitalizacijom i ukazana mu je pomoć u zatvorskoj ambulanti. Policija je obaveštena i ispituje slučaj - rekla je predstavnica Zatvorskih službi. Hitna pomoć nije pozivana nakon incidenta.

Boris Ristevski (53) izveden je u sredu ujutro pred sudiju za prekršaje u Melburnu, gde je i formalno optužen za ubistvo supruge. Na pretresu je ostao vrlo kratko, a kao što smo već pisali, njegov advokat je najavio da će se braniti da je nevin. Ristevski nije podnosio zahtev da se brani sa slobode, a naredno saslušanje zakazano je za april 2018.

2024 © - Vesti online