Petak 22.12.2017.
12:30
A. Šišić - Vesti

Misterije planete: Samoubistvo ispred ispovedaonice

Facebook/Sacred Heart Catholic Church - Boise
Unutrašnjost crkve Svetog srca u Bojziju

Nekoliko minuta kasnije srušio se na pod i izdahnuo. Istražitelji su utvrdili da je samoubica progutao pilulu cijanida. Nije imao nikakva dokumenta sa sobom, ali je u džepu nosio 1.900 dolara i poruku da novac treba da se iskoristi za njegovu sahranu, a u potpisu je stajalo Wm. L. Toomey.

Malo je verovatno da je to bilo njegovo ime, jer je Wm. L. Toomey ime bostonske kompanije koja je proizvodila odore za sveštenike. Svi pokušaji da se utvrdi identitet ovog mističnog čoveka su se završili neslavno. Postoje brojne spekulacije zbog čega je anonimni muškarac odlučio da digne ruku na sebe.

Ljubitelji teorija zavere tvrde da je stranac imao veze sa katoličkim sveštenikom Patrikom Rajenom, ubijenim godinu dana ranije u jednom motelu u Teksasu. Otac Patrik je pronađen nag sa rukama vezanim iza leđa. Spekulisalo se da je božji čovek imao seksualni susret sa jednim mladićem veče pre ubistva.

Mladić je priznao krivicu. Odslužio je 20 godina pre nego što mu je odobrena uslovna. Iako je priznao zločin, dokazi su ukazivali da on nije mogao te kobne večeri da bude u Teksasu. U prilog njegovoj nevinosti ide i činjenica da je tokom 1982. godine u Arizoni ubijen još jedan sveštenik na isti način.

Kako je samoubica sa inicijalima Wm. L. Toomey nosio upečatljiv kaiš kupljen u jednoj arizonskoj prodavnici mnogi smatraju da je ovaj misteriozni muškarac pravi ubica. Po toj verziji, odlučio je da prizna grehe u ispovedaonici, ali nije računao da će u njoj biti gužve, odnosno da će cijanid delovati pre nego što stigne na red da ih okaje.

Ipak, niko sa sigurnošću još ne može da utvrdi zašto se ovaj bezimeni stranac odlučio na tako drastičan korak.

2024 © - Vesti online