Nedelja 17.12.2017.
14:03
Vestionline

Nove teorije hrvatskih medija o motivima huligana na 156. večitom derbiju

M. Todorović
Užasne scene u Humskoj protekle srede

Hrvatski mediji donose nove teorije.

- Ako neko od ovih uspešno pali automobile po Splitu i okolini i za to nije nikada otkriven, logično je da će se povezati sa sličnim strukturama koje to rade po Beogradu. Isto tako u slučaju reketarenja i iznuda - rekli su u policiji za "Slobodnu Dalmaciju". 

List navodi i da se sve više spominje teza da je angažman ove šestorice na stadionu JNA vraćanje duga za isporučenu drogu koju im Splićani nisu platili. 

Ovaj list piše i da je bilo očigledno da su Hrvati koji su učestvovali u neredima, prvi put bili na stadionu Partizana, "što se vidi po dezorijentisanosti tokom bežanja, a većina njih je prvi put bila na stadionu jer ih fudbal uopšte ne zanima. 

Zagrebački "Jutarnji list" navodi da je motiv zbog kog su šestorica Hrvata učestvovala u divljačkom sukobu navijačkih frakcija na derbiju Partizana i Crvene zvezde, prema nekim izvorima bliskim istrazi, navodno neisplaćene provizije zbog nedavne prodaje igrača Partizana jednom italijanskom klubu. 

Prema istim izvorima, navodno je jedan hrvatski menadžer koji često boravi u Srbiji posredovao za naručioce napada i našao šestoricu izvršitelja te im je za taj posao navodno plaćeno 150.000 evra.

2024 © - Vesti online