Subota 16.12.2017.
19:49
Vestionline, Tanjug

Dačić se udružio sa Šešeljom: Šta smeraju?

Tanjug
Vojislav Šešelj, Ivica Dačić i Daragan Marković Palma na skupu u Mionici

- Možda se ponekad nismo slagali, ali jedno je sigurno - nikada nismo bili izdajnici - rekao je Dačić ističući šta je povezalo dve stranke vlasti i jedne opozicione za zajednički nastup na lokalnim izborima.

Dačić je rekao da su ti izbori i važni iz ugla potrebe jačanja "patriotskog bloka", jer, kako je primetio, sve je više onih koji bi da destabilizuju Srbiju i region. 

Šešelj se složio s tim i dodao da bi bila dobra i neka šira petriotska koalicija na republičkim izborima.

- Naša politika je principijelna. Jesmo za EU, ali ne po cenu naših državnih interesa i teritorijalnog integriteta. Ako neko misli da se unutrašnji dijalog vodi u Srbiji kako bi se priznalo nezavisno  Kosovo, onda se grdno vara. Kosovo nikada neće postati član UN dok je naših prijateljskih odnosa sa Rusijim i Kinom - rekao je Dačić .

- Ja sam protiv Haškog tribunala, protiv nezavisnog Kosova i da dva muškarca ulaze u brak - rekao je Marković.

Dodao je da je "Šešelj razbio Hag kao zvečku", a da tamo nije ni suđeno ŠeŠelju, već Srbiji i ŠeŠelj je, kaže, u Hagu odbranio Srbiju. 

- Dačić je zaslužan što Kosovo nije ušlo u UNESKO i što je srpsko kolo priznato u UNESKO kao naša kulurna nematerijalna baština - rekao je Marković.

- Slažem se svim sto je Palma rekao. Ja nikada neću dozvoliti da "dosmanlije" dođu na vlast i zato bi bila dobra i neka šira patriotska koalicija i na republičkom nivou - rekao je Šešelj i ocenio da je Mionica zato "na neki način eksperiment".

- Mi smo ovde da pariramo naprednjacima i da posle izbora uđemo u razgovor sa SNS sa što više odbornika - rekao je Šešelj.

2023 © - Vesti online