Nedelja 17.12.2017.
05:30
Vestionline

Jedite ovu hranu kako bi izbegli mamurluk

pixabay.com
Postoji rešenje za mamurluk

Pijte zeleni čaj ceo dan

Zeleni čaj je sjajan za jetru, pa je idealno da pripremite svoje telo na alkohol, tako što ćete popiti bar jednu šolju ovog toplog napitka.

Veliku čaša vode pre nego što krenete u izlazak

Znamo da će vam ovaj savet možda zvučati previše banalno, ali ukoliko ste dehidrirali u toku dana, može se desiti da se već posle jedne čašice vina napijete. Zato pre nego što se uputite prema klubu, iscedite limun( jetra obožava citruse) u veliku čašu vode i tek onda zabava može da počne.

Obavezno pojedite nešto pre pića

Hrana mora da bude u vašem stomaku pre omiljenog alkoholnog pića, zato večeru nemojte preskakati ako planirate da se to veče malo opustite. Sigurno ne želite da vam mamurluk pokvari sutrašnji dan, tako da pripremite sebi obilan obrok sat, dva pre nego što počne zabava.

Neka obrok bude bogat mastima

Masnija hrana će se duže zadržati u vašem stomaku, što će takođe usporiti alkohol da dospe do vaše krvi (tako da su mnogo manje šanse da vas sutradan muči mamurluk). Losos, avokad i orašasti plodovi su bogati mastima i nisu teški za organizam, a sačuvaće vas glavobolje i ostalih tegoba koje mamurluk nosi sa sobom.

Ubacite u hranu i sastojke koje su dobre za jetru

Dodajte kurkumu, cimet, brokoli, avokado ili limun u obrok i vaša jetra će vam biti i te kako zahvalna, a i nećete znati šta je to mamurluk.

Ako ipak nemate vremene da večerate pre izlaska, pojedite bar par maslina ili oraha

Ove supernamirnice su bogate vitaminom B, a upravo vam je to potrebno jer će ga biti manje u organizmu dok pijete alholno piće.

Ako ne želite da se osećate naduto

Izbegavajte da mešate alkohol i gazirana i slatka pića, ako ne želite da se osećate kao balon. Kao što smo vas već upozorili, izbegavajte da pijete na prazan stomak jer će vam to takođe izazvati nadutost i mučninu. Pažljivo birajte pića i što je najvažnije pravilo, NE MEŠAJTE IH.

2024 © - Vesti online