Petak 15.12.2017.
10:29
Vestionline

Banjaluka: Prva konferencija ženskog preduzetništva

Vesti
Učesnici prve konferencije ženskog preduzetništva

Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske, Privredna komora Republike Srpske, Područna privredna komora Banja Luka, Gender centar Vlade Republike Srpske i Republička agencija za razvoj MSP  organizuju "Prvu konferenciju ženskog preduzetništva u Republici Srpskoj” uz podršku GIZ EU ProLocal i EBRD.

Konferenciji prisustvuje preko 200 učesnika: predstavnici iz EBRD-a, GIZ-a, regionalni predstavnici iz Slovenije, Crne Gore, Hrvatske, Federacije, a iz Srbije će govoriti panelisti Violeta Jovanovic, predstavnik NALED-a, i Sanja Popović Pantić iz Udruženja poslovnih žena Srbije.

Konferencija se održava u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske pod okriljem Evropske mreže preduzetništva.

Vesti
Lejla Rešić ministarka lokalne samouprave u Vladi RS ( sredini), Violeta Jovanovic direktorka NALEDa (druga zdesna) i Olivera Radić, rukovodilac centra u Privrednoj komori RS (prva sleva) i predstavnice Etno mreže iz Srbije

Osnovni cilj konferencije je razmena iskustava na polju razvoja ženskog preduzetništva i unapređenje saradnje preduzetnica u regionu.

Programom Konferencije je predviđeno održavanje dva panela kroz koje će se predstaviti institucionalna podrška ženskom preduzetništvu, kao i iskustva preduzetnica, a biće upriličeno i potpisivanje sporazuma o saradnji između udruženja žena iz regiona.

U okviru ove konferencije i programa Evropske mreže preduzetništva će se održati i bilateralni razgovori svih registrovanih učesnika.

2024 © - Vesti online