Petak 15.12.2017.
04:50
Ž. Marković - Vesti

Stigle i komšije preko granice

Ž. Marković
Prepuna sala: Ponosni predsednik Ljubiša Mirić (desno)

- Hvala svima, članovima i prijateljima našeg kluba, koji su nas posetili i podržali u tolikom broju. Zahvalan sam onima koji su radili, odlično odradili posao i još jednom dokazali da smo dobri domaćini. Hvala upravi, koja je sve ovo iznela, isplanirala i odradila na najbolji mogući način. To je još jedan dokaz da smo svi zajedno i da sledimo put svetosavlja - kaže za "Vesti" Ljubiša Mirić, predsednik SKK "Sveti Sava" iz Altštetena.

Pomažu zavičaj

SKK "Sveti Sava" iz Altštetena spada među najintegrisanije srpske klubove u Švajcarskoj i deluje na kulturnom, sportskom i humanitarnom polju. Imaju folklornu sekciju, koja je na ovogodišnjoj Dečjoj folklornoj smotri osvojila drugo mesto. Na humanitarnom polju pomaže u izgradnji kuća siromašnim ljudima u Srbiji i Republici Srpskoj.

On je zahvalio i prijateljima iz Stare Pazove, koji su im uzvratili posetu.

- Oni su došli nekoliko dana pre zabave, boravili su u kućama naših članova i potrudili smo se da im budemo dobri domaćini. Vodili smo ih u turistički grad Apencel i u glavni grad našeg kantona St. Galen. Zahvaljujemo i našim komšijama KUD-u Kolo iz Forarlberga u Austriji, koji su nam svojim nastupom ulepšali ovo veče - istakao je Mirić.

Na kraju programa, Mirić je, po običaju, predstavnicima gostujućih udruženja podelio prigodne poklone i zahvalnice u nadi da će se ovo druženje nastaviti i sledećih godina.

Posle nastupa folklora publiku je razveselio poznati estradni umetnik Mitar Mirić. Zbog njegove popularnosti na zabavi su bili gosti iz cele Švajcarske, pa čak i iz susedne Austrije i Nemačke.

 

2024 © - Vesti online