Četvrtak 14.12.2017.
16:02
Vestionline, mozzartsport.com, Nedeljnik

Dušan Ivković za "Nedeljnik": Purgeri, dođite ovamo na piće

N. Đurović - Vesti
Dušan Ivković

- Posle rata u Jugoslaviji nisam održavao neke velike kontakte, osim što sam nedavno imao susret s Rađom u Atini i tokom prijema u Kuću slavnih s Kukočem. I zaista, kao da se nikada nismo ni odvajali. A, to Evropsko prvenstvo 1995. bilo je direktno vezano za političku direktivu - rekao je Ivković u ispovesti za "Nedeljnik", koju možete da čitate u novom broju ovog magazina od 14. decembra.

Potom je ispričao nepoznat detalj o tome kako je Hrvate posle svega zvao na piće.

- Čuli smo u svlačionici Stojka Vrankovića kako kaže: "Sada je momenat da napustimo postolje." Bili su u svlačionici pored nas. Ali, ne bi to Stojko rekao bez političke direktive. Meni je to bilo smešno. Sama ta Atina 1995. i čuveni balkon, o tome sam mnogo puta govorio, uspostavili smo to u vrlo teškim uslovima. Završava se utakmica, mi smo u hotelu "Karavel". Napravljena je tako napeta atmosfera koju je formirao Košarkaški savez Grčke. Dva puta smo ih pobedili. Posle utakmice dolazi mi žena, gotovo prebijena u publici, posle sveg tog proglašenja. Ostanemo mi prisebni i, naravno, te noći nema spavanja.

Lokacija je bio hotel "Karavel". Tačnija, šank tog hotela okupirali su košarkaški plemići.
- Ostali smo Kića, Željko, Vesko Barović i još neko društvo, sedimo kod tog šanka u Karavelu, već takoreći sviće. I vidimo hrvatsku ekipu kako gotovo na prstima idu, valjda su imali rani avion. Kažem ja: "Šta je, bre, purgeri, dođite ovamo na piće, šta se šunjate...". Niko se nije javio  - istakao je Ivković.

2024 © - Vesti online