Četvrtak 14.12.2017.
10:38
Vestionline

Novi detalji detalji koji bacaju svetlo na nestanak podmornice

pixabay.com
Nove teorije o nestanku podmornice (Foto: Ilustracija)

Naime, ona je primila "čudnu“ poruku putem mobilne aplikacije Vocap od svog brata Roberta Danijela Medine u danima uoči prekida svake komunikacije s podmornicom. Roberto je poručio sestri da podmornica plovi blizu Falklandskih ostrva (oko kojeg su Velika Britanija i Argentina ratovale 1982.), pa je napisao da britanski vojni helikopter pokušava da ih pronađe.

Podmornica je bila na putu kući dok je Roberto sestri slao poruku, u kojoj je spomenuo da je „u ponedeljak engleski helikopter tragao za nama, a juče Čileanci, svašta se događalo“, prenosi Jutarnji list.

Džesika Medina rekal je za argentinske novine La gazeta kako misli da je mnogo porodica drugih nestalih članova posade takođe dobijalo poruke u kojima se spominje beg od britanskog helikoptera.

- Ne znam koliko su blizu došli do Malvina (argentinski naziv za Falklandska ostrva) i ne znam kakva je politička situacija. To je sve što nam je kazao i to je što nam je ostalo - izjavila je.

Medina je dodala i da poruku nestalog brata nije pokazala argentinskim vlastima nakon što je podmornica nestala 15. decembra jer "nije bila u stanju“, a da je sada s njom izašla u javnost jer bi mogla biti od koristi u istrazi nestanka, koju vodi aregentinski savezni sudija Marta Janez.

U svojoj zadnjoj komunikaciji sa zapovedništvom posada je javila da u podmornicu ulazi voda i da se zbog toga pokvario akumulator. Kasnije je detektovana eksplozija koja se dogodila na lokaciji podmornice u vreme kada je ostvaren poslednji kontakt s posadom.

2024 © - Vesti online