Sreda 13.12.2017.
15:36
Vestionline, Tanjug

"Đilas se vraća zbog para"

A. Čukić
Mali: Puna gradska kasa savršen plen

Mali je naveo da se bivši gradonačelnik "ne vraća u politiku jer ima novu viziju za Beograd", već zato što je "očigledno" da je njemu i "njegovoj družini" ponestalo para.

"Đilas je poziciju gradonačelnika koristio za lično bogaćenje, dok su Beograđani grcali u dugovima i borili se da prežive nemaštinu koja ih je zadesila usled pljačke gradske kase", naveo je Mali u pisanoj izjavi. 

On je rekao da je aktuelna gradska vlast, posle velikih sprovedenih reformi, vratila ogromne dugove, spasila ekonomiju, otvorila više od 1.100 gradilišta, smanjila nezaposlenost za 20.000 i isplatila sva potraživanja socijalno ugroženih građana. 

"Beograd i Beograđani danas imaju više novca nego ranije i zato je današnja puna gradska kasa savršen plen za Miškovića, Đilasa i Šapića. Dok su se Beograđani gušili u dugovima većim od milijardu evra, nisu ni znali da su se profiti i milioni na računima Đilasovih firmi iz godine u godinu uvećavali do čak 800 puta", naveo je Mali. 

On je dodao da aktuelna gradska vlast želi da nastavi da gradi, ulaže u grad, pomaže najugroženijima, " preko kojih su se tajkuni ranije bogatili". 

"Da gradimo bolju, lepšu i svetliju budućnost, dok Mišković, Đilas i Šapić novac iz gradske kase žele da stave u svoje džepove i tako Beograđane opet zaviju u crno", kaže Mali. 

Dodaje da Mišković, Đilas i Šapić imaju pravo da se kandiduju na izborima i pokušaju opet da opljačkaju Beograđane, ali da će im SNS biti ozbiljna prepreka na tom putu. 

"I da im nećemo dopustiti da tek tako lako ulete u gradsku kasu i opljačkaju ono što su Beograđani u protekle četiri godine zaradili i uštedeli", rekao je Mali. 

Đilas je potvrdio za NIN da će se kandidovati za gradonačelnika Beograda.

2024 © - Vesti online