Petak 16.07.2010.
12:39 >> 13:24h
Vestionline, Tanjug

Partizan protiv Ekranasa ili Helsinkija u trećem kolu

"Crno-beli" su u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za elitno klupsko takmičenje pobedili na domaćem terenu tim iz Jerevana sa 3:1, dok je u duelu šampiona Litvanije i Finske Ekranas pobedio Helsinki u Panevežisu rezultatom 1:0.

U prvoj utakmici trećeg kola, koja će biti odigrana 27. ili 28. juna, Partizan bi bio domaćin, dok je revanš zakazan sedam dana kasnije u Litvaniji ili Finskoj.

Zanimljivo je da je pre 13 godina Crvena zvezda u kvalifikacijama za Kup pobednika kupova igrala protiv Helsinkija i eliminisala ga. Nakon poraza u prestonici Finske (1:0), "crveno-beli" su u revanšu bili ubedljivi i pobedili rivala sa 3:0.

Trener crno-belih Aleksandar Stanojević kratko je prokomentarisao ishod današnjeg žreba.

"Što se mene tiče, moglo je i bolje, ali i gore. Ipak, ko god da pobedi između ova dva protivnika, biće težak rival i moraćemo, pod uslovom da se plasiramo u treće kolo, dobro da zapnemo, kako bi se plasirali u narednu rundu. Najvažnije za nas u ovom trenutku, a i za mene lično je da mislimo na revanš sa Pjunikom, pa tek onda o budućem rivalu", rekao je Stanojević.

Klub koji ne prođe u četvrtu rundu kvalifikacija preći će u plej-of za Ligu Evrope. U slučaju prolaska u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, Partizanu bi potencijalni rivali mogli da budu Bazel, Anderleht, Kopenhagen, Hapoel Tel Aviv i praška Sparta.
 

Parovi 3. kola kvalifikacija za LŠ:

Liepaja - Sparta vs Inter Baku - Leh
Šerif - Dinamo Tirana vs Dinamo Zagreb - Koper
Liteks - Rudar Pljevlja vs Birkirkara - Žilina
Levadija - Debrecen vs Bazel
Aktobe - Olimpi vs Hapoel - Željezničar
AIK - Ženes Eš vs Linfild - Rozenborg
Partizan - Pjunik vs Ekranas - Helsinki
Bohemijans - Nju Saints vs Anderleht
Bate - Harfjanfodur - Kobenhavn
Omonia - Renova - Salcburg
Ajaks - Paok
Dinamo Kijev - Gent
Jang Bojs - Fenerbahče
Braga - Seltik
Unirea - Zenit

2024 © - Vesti online