Petak 16.07.2010.
12:17 >> 20:18h
Tanjug

Dve decenije SPS-a: Slede kadrovske promene

Dačić je, pošto je zasadio drvo, rekao da će povodom obeležavanja 20 godina od formiranja SPS sutra biti održana sednica Glavnog odbora stranke u Centru "Sava", na kojoj će socijalisti doneti odluku o Nacrtu novog programa SPS-a i o datumu održavanja kongresa stranke, koji će, kako je kazao, biti kongres velikih reformi i vreme novog početka SPS-a.

Prema njegovim rečima, krajnje je vreme da svi koji se bave politikom ne traže alibi u onom što se desilo pre više od 10 godina.

"Shvatamo da novo vreme traži i nove zadatke i traži da se građanima Srbije obratimo na drugačiji način. To podrazumeva i kadrovske promene u stranci i to znači da će stranka da zakorači napred", poručio je predsednik SPS-a.

On je rekao da je SPS stranka koja je napravila najveće reforme i dodao da je period posle 2000. godine protekao u traganju za identitetom i pravim modelom, koji će biti prihvatljiv i privlačan za većinu građana Srbije.

Dačić je naveo da se u SPS, prvi put posle dugog perioda, učlanjuju mladi i obrazovani ljudi, te da stranka više nije sinonim za prošlost, što ga, kako je rekao, posebno raduje zbog budućih generacija.
 

2024 © - Vesti online