Utorak 12.12.2017.
18:01
Vestionline

Lažna dojava: Evakuisan "Delta siti" zbog dojave o bombi, traži se "šaljivdžija"

youtube.com/ben sedin
Tržni centar Delta siti u Beogradu

Zaposleni u Delta sitiju su se vratili na radna mesta i tržni centar je ponovo počeo da radi i prima posetioce, javlja Tanjugov izveštač s lica mesta.

Kontradiverziona ekipa Ministarstva unutrašnjih poslova, saopštio je MUP, nije pronašla eksplozivnu napravu u tržnom centru Delta siti i ustanovljeno je da je dojava o bombi bila lažna.

MUP je naveo da je kasno popodne Ministarstvo unutrašnjih poslova preko sistema „192“ dobilo anonimnu pretnju da će večeras biti izvršen napad na taj tržni centar, a odmah po pozivu na lice mesta je upućena kontradiverziona ekipa MUP.

U saopštenju piše da policija intenzivno radi na pronalaženju osobe koja je uputila anonimnu dojavu za koju se, nakon detaljne provere, ispostavilo da je lažna.

Uskoro je stiglo i zvanično saopštenje menadžmenta pomenutog tržnog centra:

"Nakon anonimne prijave MUP Republike Srbije da je postavljena eksplozivna naprava u prostorijama šoping mola Delta Citi, pripadnici antidiverzione jedinice, MUP-a i BIA-e, u saradnji sa Delta Citijem, rekordnom brzinom su evakuisali posetioce šoping mola. Evakuacija je obavljena prema predvidjenoj proceduri, profesionalno, mirno i rekordnom brzinom, nakon čega su nadležni organi detaljno pregledali šoping mol. Ustanovljeno je da je prijava bila lažna i da eksplozivne naprave nije bilo. Nadležni organi preduzeće sve neophodne radnje na otkrivanju počinioca anonimne dojave i na njegovom procesuiranju. Šoping mol Delta Citi nastavio je u toku večeri sa radom i redovnim aktivnostima. Menadžment Delta Citija zahvaljuje se MUP Srbije i nadležnim organima na visokoj profesionalnosti."

Delta siti je iz predostrožnosti bio evakuisan, a kontradiverzione ekipe MUP su, sprat po sprat, pregledale sve prostorije i garažu tog velikog i popularnog tržnog centra u Novom Beogradu.

Za vreme provera sve prodavnice u sklopu samog tržnog centra bile su zatvorene i ispred ih su se nalaze pripadnici MUP.

Na licu mesta nalazilo se desetak policijskih kola, kao i kola Hitne pomoći.

Zaposleni su bili ispred zgrade tržnog centra, kao i određeni broj građana.

2024 © - Vesti online