Utorak 12.12.2017.
17:59
Vestionline, Tanjug

Vulin: Zaev nije održao reč

N. Đurović
Ministar odbrane Srbije - Aleksandar Vulin

Aleksandar Vulin je reagovao na odgovor makedonskog premijera Zaeva, koji je na pitanje da li će Skoplje podržati članstvo Kosova u Unesku rekao da Priština treba da računa na podršku Makedonije "u svim procesima".

- Kao što je predsednik Aleksandar Vučić mesecima ranije najavio, makedonski premijer nije održao reč. Iako je javno dao obećanje da će biti uzdržan po pitanju članstva KiM u Unesku i da će to biti dokaz prijateljstva prema Srbiji, Zaev je odlučio da podrži Prištinu. Pokazao je tako Zaev da Vučić dobro poznaje i ljude i prilike ali i šta makedonski premijer zaista misli o Srbiji - rekao je Vulin.

Srbija i njen predsednik su prijatelji Makedonije i njenih građana, poručio je ministar odbrane navedeno je u saopštenju.

- Premijer Makedonije to ne ume da poštuje - zaključio je Vulin.

Makedonski premijer je, upitan da li će Skoplje podržati članstvo Kosova u Unesku, izjavio da Priština treba da računa na podršku Makedonije "u svim procesima".

- Istovremeno, znate da je i Republika Srbija naš sused tako da je važno dobrosusedstvo sa svim zemljama. Mi se nadamo da će se pitanja rešiti bilateralno, a mi ćemo da budemo ovde da takva pitanja podržimo - naveo je Zaev.

2024 © - Vesti online