Petak 16.07.2010.
10:45
Vestionline, Press

Vajda: Nole je bio u depresiji

Marjan Vajda, lični trener našeg najboljeg tenisera svih vremena, Novaka Đokovića, otkrio je da je srpski as posle poraza na Rolan Garosu od Jirgena Melcera preživljavao možda i najteže trenutke u karijeri!

Vajda kaže da je Novak nakon eliminacije sa pariskog grend slema potpuno klonuo i fizički i psihički, ali se postepeno vraćao, da bi se posle vrhunskih partija u Splitu potpuno preporodio!


"Sada je situacija mnogo bolja nego prethodnih meseci, i zdravstveno i što se tiče same igre. Ide ka gore, uz male padove. Rezultati koje postiže u poslednje vreme govore da se vraća u staru formu. Mogu samo da kažem da je Novak na dobrom putu", kategoričan je Vajda. 

A proteklih meseci se činilo da će se naš teniser još dugo boriti sa lošom formom. Posebno težak momenat je bio poraz u četvrtfinalu Rolan Garosa od Austrijanca Jirgena Melcera, kada je ispustio prednost od 2:0 u setovima.


"Posle tog šokantnog susreta bio je malo u nokdaunu, klonuo je mentalno. Nisam mu dao da ostane takav i pričali smo o porazu od Melcera satima i satima", prisetio se bivši teniski as.


Rani poraz na turniru u Kvinsu povećao je strahovanja da će Vimbldon biti još jedna mračna stanica ove sezone za Novaka. Međutim, osvajanje trofeja u dublu na istom turniru sa Izraelcem Džonatanom Erlihom pomoglo mu je da vrati samopouzdanje, ali pre svega zadovoljstvo u igri. Zahvaljujući tome krenuo je i ozbiljnije da trenira, što je imalo direktan uticaj na podizanje forme, što se videlo plasmanom u polufinale Vimbldona, ali i maestralnim predstavama u Splitu minulog vikenda.

"Bilo je veoma važno to što je osvojio titulu u Kvinsu u dublu sa Erlihom. Međutim, glavni dokaz njegovog povratka je bio duel sa Lejtonom Hjuitom u osmini finala Vimbldona. Na turniru koji je prethodio londonskom grend slemu, u Haleu, Australijanac je u finalu savladao Rodžera Federera, što je bio jasan dokaz da je u fantastičnoj formi. Uvek je teško igrati protiv Lejtona, koji vam ne dozvoljava da se opustite. Zbog toga je trijumf Novaka nad njim bio mentalno veoma važan", smatra Slovak.

2024 © - Vesti online