Sreda 13.12.2017.
04:11
Z. Mirković - Vesti

Duša željna slave

Z. Mirković
Jovici svi čestitali

Radovanović je rođen 1964. godine u Bratincu kraj Mlave, nedaleko od Dunava i Morave. Kako ističe, takoreći u srcu Srbije. Nakon završetka osnovne škole odlučio se za zanat jer je, kako objašnjava, važno bilo što pre doći do posla. Oženio se i sa suprugom Biljanom ima sinove Miloša (30) i Uroša (24). Život ga je sa porodicom doveo u Austriju tek 2000.

Sve je, kako je rekao, teklo svojim putem, a ređao se uspeh za uspehom. Nijedan cilj nije promašio i nikad nije odustajao od onoga za šta je znao da je vredno i što priliči njegovoj ličnosti.
Ali, Jovica je hteo više od onog što život nameće kao obaveze svakog čoveka. U njegovoj pesničkoj duši javila se želja za novim uspehom. Tako je prve svoje stihove napisao tek 2013, a sada ima i svoju prvu zbirku.

Simboli

- Radovanović se u većini svojih pesama ne bavi malim koracima, već vizionarskim skokovima do meseca i zvezda koji su njegovi simboli. Jovica Radovanović je tek započeo svoju stihijadu i već priprema novu knjigu - kazala je Mirel Tomas.

Na promociji bili su prisutni njegovi majka Nadežda i otac Milorad, kao i supruga Biljana i sva bliža porodica.

Z. Mirković
Sa pažnjom se slušao svaki stih

Program je vodila Zorica Radišić, a učestvovali su Katarina Marković, Stjepan Herman, Velibor Atanasijević, Biljana Stojićević, Gorica Mateljić, Slaviša Velimirović, Jadranka Stojanović, Andrej Đurišić, Mikica Zlatić, Jana Jevtić i Tijana Milenković, kao i Mirel Tomas, uz muzičare Gagija i Baneta Piromanca. Ne samo da su čitali njegove stihove, već su izvodili i skečeve.

2024 © - Vesti online