Sreda 13.12.2017.
07:50
D. Petrović - Vesti

"Sahranjuju" koga stignu

Z. K. Munja
Oporavio se: Sinan Sakić

Međutim, istina je da je Oliver prošao četvrti ciklus hemioterapije koja nosi određene nus pojave, te da zbog iscrpljenosti organizma mora da otkaže nastupe. On još od letos ide na terapiju nakon što mu je okriven kancer pluća.

I nije prvi put da mediji "sahranjuju" žive pevače. I Sinan Sakić, kome je u jednom trenutku život visio o koncu, proglašen je mrtvim, ali se ispostavilo da je i to samo još jedna laž. Popularni pevač se oporavio, čak se po izlasku iz bolnice nakratko pojavio u rijaliti šou-programu Parovi, Hepi televizije valjda da dokaže da je još živ.

Crni humor

Zbog učestalih vesti o lažnim smrtima na estradi kruži vic "da nisi popularan dok te ne proglase mrtvim". Valjda zato što se mrtvima proglašavaju samo najpopularniji pevači, dok za one manje poznate niko ne mari, pa ni kreatori ovih lažnih vesti. Valjda je humor, pa makar bio i crn, najbolja odbrana od ovakvih vesti.

Na spisku "živih mrtvaca" našao se nedavno i Željko Bebek kada je objavljeno da je poginuo u saobraćajnoj nesreći na auto-putu kod Hamburga. Na sreću, vrlo brzo se ispostavilo da je bivši pevač Bijelog dugmeta živ i zdrav.

N. Đurović

Domino efekat

Rekorder po broju vesti o lažnoj smrti je Aca Lukas koji je više puta lažno proglašavan mrtvim. Ionako kratkog fitilja pevač bi se svaki put iznervirao zbog toga. Nekoliko puta je sve prijavljivao policiji, ali uzalud jer je teško ući u trag onome ko plasira takve vesti. Nije bilo lako ni porodici Relje Popovića kada je objavljeno da je mladi pevač navodno poginuo u saobraćajnoj nesreći. Da bi vest bila uverljivija pored njegove slike stajala je i fotografija smrskanog automobila za koji se kasnije ispostavilo da uopšte nije njegov. Lažne vesti o smrti poznatih zapravo funkcionišu po principu domino efekta. Dovoljno je da jedna "domina" padne i odmah tu vest bez provere prenose i ostali internet sajtovi u regionu, a lažna vest se širi kao požar po suvoj šikari.

- Pročitao sam i ja da sam mrtav, ali evo me živ sam i zdrav. Imao sam fenomenalan koncert u Nemačkoj i ne fali mi dlaka s glave. Moja ekipa i ja pokušali smo da stupimo u kontakt s medijima kako bismo zaustavili širenje dezinformacija o mojoj smrti, ali bez uspeha. Ne znam odakle se pojavila ta vest, niti šta to bilo kome znači - kazao je tada Bebek.

Ovakve vesti najviše pogađaju članove prodica i familiju pevača posebno ako su oni u tom trenutku u bolnici. Dok se objasni i razjasni šta je tu istina, a šta laž obično se prolije reka suza i to samo zato što je neko neoprezno i neprovereno takvu vest pustio u javnost.

2024 © - Vesti online