Ponedeljak 11.12.2017.
18:23
Vestionline

Opsadno stanje u Njujorku posle eksplozije (VIDEO)

EPA/Jason Szenes
Na ulice Njujorka izašli su FBI i policija

Mediji su najpre preneli da je do eksplozije došlo na jednom autobuskom stajalištu, a potom su se pojavile i informacije da se incident dogodio na tri stanice podzemne železnice.

Dodaje se i da se incident navodno dogodio u ponedeljak ujutru na autobuskoj stanici blizu Tajms skvera. Kamere video-nadzora su snimile trenutak aktiviranja eksplozivne naprave na Menhetnu. Mediji javljaju da je uhapšen Akajed Ulah (27), navodno iz Bangladeša koji sedam godina živi u SAD. 

Njujorška policija je eksploziju okarakterisala kao pokušaj terorističkog napada. CNN prenosi da je policija pronašla 1-2 eksplozivne naprave na autobuskoj stanici na Menhetnu, dok je nekoliko osoba povređeno u incidentu.

TV mreža ABC je objavila, pozivajući se na policijske izvore, da je najverovatnije eksplodirala bomba kućne izrade u podzemnom prolazu za putnike, kao i da je najmanje jedna osoba povređena, a jedna uhapšena. 

​Bela kuća je saopštila da su o incidentu obavešteni predsednik Sjedinjenih Američkih Država, kao i gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio.

2024 © - Vesti online