Ponedeljak 11.12.2017.
14:05 >> 16:24h
Vestionline

Teroristički napad u Njujorku: Ima povređenih, otkriven identitet napadača

EPA/Peter Foley
Autobuskoj stanici u Njujorku je nemoguće prići

Lokalni mediji javljaju kako su turisti odmah počeli da beže, a na lice mesta odmah su izašli vatrogasci. Nekoliko autobuskih linija je evakuisano.

Objavljena je i CCTV snimka eksplozije, a napadač je, javljaju mediji pozivajući se na policijske izbore, preživio eksploziju.

ABC javlja kako je došlo do eksplozije improvizovane cevne bombe, a snimak trenutka kada je eksplodirala možete pogledati ovde:

Posle eksplozije, osumnjičeni je uhapšen sa povredama koje nisu opasne po život.

Prema zvaničnim informacijama, priveden je Akajed Ulah 27-godišnji muškarac iz Bruklina, koji poslednjih sedam godina živi u SAD.

Veruje se da je poreklom iz neke većinski muslimanske zemlje. On je navodno pokušao da izvrši napad u ime Islamske države.

Sajt "Ajvitnes njuz" objavio je da je celi kraj blokiran, ulice su zatvorene i velika je saobraćajna gužva da čak ni policija niti vatrogasne službe ne mogu da prođu. Tri linije metroa su evakuisane.

Portparoli su rekli da su o slučaju obavešteni američki predsednik Donald Tramp i gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio.

Zanimljivo je to da se Tramp na Tviteru ipak nije oglasio povodom ovog napada, s druge strane, gradonačelnik De Blazio je rekao da je policija brzo reagovala da "hvala Bogu počinilac nije uspeo da ostvari svoje ciljeve"

2024 © - Vesti online