Nedelja 10.12.2017.
20:26 >> 20:46h
Vestionline

Sneg blokirao Evropu: Otkazano na stotine letova

Tanjug/AP
Sneg i led paralisali aerodrom u Frankfurtu, više od 300 letova otkazano

Kako prenosi britanski Indipendent, stotine letova je otkazano ka i sa aerodroma Hitrou i Stansted u Londonu, aerodroma u Birmingemu i aerodroma Ist Midlands u Lesterširu. 
Aerodromi Stansted i Luton su u prvoj polovini dana bili zatvoreni. 

Nevreme u Velikoj Britaniji i u drugim zemljama je izazvalo velike probleme za desetine hiljada putnika.

I u Nemačkoj su zabeleženi problemi u avio-saobraćaju, a prema rečima portparola aerodroma u Frankfurtu, više od 300 letova je otkazano, a stotine odloženo zbog snega i leda koji su blokirali piste na tom najvećem nemačkom aerodromu. 

Oko 330 letova je otkazano do 17 časova nakon što su jak sneg i temperature ispod nule pogodile region oko finansijske prestonice Nemačke, rekao je portparol firme "Fraport" koja upravlja aerodromom za AFP, prenose nemački mediji. 

Vlasti departmana Pa-de-Kale u Francuskoj, gde je zbog jakog vetra izdato narandžasto meteorološko upozorenje, ranije danas su saopštile da se trajekt, koji je prevozio više od 300 ljudi, nasukao pod udarima olujnog vetra u Kaleu, na severu zemlje, ali da niko nije povređen.

Na trajektu se u trenutku nezgode nalazilo ukupno 316 ljudi među kojima 208 putnika, precizirale su gradske vlasti. 

Brod za Duvr u Britaniji, koji je isplovio u 11.35 sati, udario je u pasarelu dok je manevrisao izlazeći iz luke u Kaleu, zbog čega se okrenuo ka drugom delu luke i tu se nasukao, navode francuski mediji pozivajući se na portparola kompanije u čijem je vlasništvu trajekt. 

2024 © - Vesti online