Ponedeljak 11.12.2017.
04:30
Punkufer.hr, Vestionline

Ako niste znali: 5 stvari koje u avionu dobijate za džabe

youtube.com/Cargospotter
Mnoge stvari su vam besplatne u svakom putničkom avionu

1. Besplatno čuvanje deteta

I roditelji moraju ići u toalet, pa ukoliko putujete sami s detetom nemojte se ustručavati da stjuarda ili stjuardesu i zamolite da vam pričuva dete. Nekima to neće biti problem, već željeni predah od uobičajenih obaveza u avionu. 

2. Razgledanje pilotske kabine 

Želite li da vidite kako izgleda pilotska kabina? Pitajte stjuardesu za kratak obilazak, ali bi to najbolje bilo da uradite na kraju leta kada piloti završe sa svojim poslom. 

3. Vlažne maramice 

Bakterije u avionu su svuda, pa ne treba da vas čudi i to da se mnogi prehlade nakon što slete na željeno odredište. Da biste sprečili mogućnost od dobijanja neugodnih bolesti, zatražite od stjuardese vlažnu maramicu i njom obrišite naslon za ruke ili pomoni stočić za jelo. Većina avio kompanija ih ima i daće vam ih besplatno. 

4. Prva pomoć 

Imate žulj? Flaster možete besplatno dobiti od osoblja u avionu. Neke kompanije ponudit će vam i tabletu protiv glavobolje ako ste zaboravili uzeti sa sobom svoju kutiju za prvu pomoć.

5. Dodatni paketić kikirikija

Ako vam je i dalje muka non što se pojeli svoju besplatnu vrećicu grickalica, zamolite od osoblja repete. Ukoliko imaju li višak, sigurno će vam ga dati bez ikakve doplate.

2024 © - Vesti online