Subota 09.12.2017.
17:01
Vestionline, Tanjug

Rusija: Američki F-22 omeli napad "suhoja" na Islamsku državu

EPA/Tatyana Zenkovich
Simuliranjem borbi Amerikanci ometali Ruse u borbi protiv ID 

- U vazduhu iznad zapadne obale reke Eufrat 23. novembra, američki borbeni avioni F-22 omeli su dva aktivna ruska napadača Suhoj-24 u ispunjavanju njihovog borbenog zadatka da unište komandni centar Islamske države u blizini Majadina - rekao je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

On je, kako prenosi Tass, dodao da su "Avioni F-22 ispalili lažne mete" i da su "konstantno izvodili manevre kako bi simulirali borbu u vazduhu".

- Američka strana povodom ovog i mnogih drugih incidenata u vazduhu iznad Sirije nije odgovorila na ruske komande iz baze Hmejmim (u Siriji) - naglasio je Konašenkov.

Kako prenosi ruska agencija, "Njujork tajms" je, pozivajući se na Pentagon, izvestio da su "ruski borbeni avioni leteli opasno blizu američkih ratnih aviona u istočnoj Siriji".

Konašenkov je  naglasio i da je "većina bliskih susreta ruskih i američkih vazdušnih snaga u oblasti Eufrata izazvana američkim pokušajima ometanja uništenja terorista ID."

- Za razliku od ruskih snaga vazdušne odbrane, međunarodna koalicija na čelu sa SAD deluje nezakonito u Siriji - rekao je Konašenkov.
 

2020 © - Vesti online