Petak 08.12.2017.
16:22
Vestionline, Tanjug

Zoranu Marjanoviću produžen pritvor za još tri meseca

N. Đurović
U pritvoru još tri meseca

Prema ovoj odluci, pritvor mu može trajati najduže do 10. marta 2018. godine, rekla je portparol suda Mirjana Piljić.

- Po nalaženju Apelacionog suda i dalje postoje razlozi za produženje pritvora imajući u vidu da postoji osnovana sumnja da je okrivljeni izvršio krivično delo teško ubistvo, za koje je propisana kazna zatvora preko 10 godina, a posebno s obzirom na način izvršenja dela i težinu nastupljene posledice - napomenula je Piljić.

Apelacioni sud je imao u vidu da postoji osnovana sumnja da je Marjanović na svirep način lišio života svoju suprugu, tako što je prilikom izvršenja pokazao naročitu upornost i bezobzirnost.

- Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni neutvrđenim predmetom zadao više udaraca u glavu Jeleni Marjanović, nanevši joj višetruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal, usled čega je ona preminula - navodi se u obrazloženju odluke Apelacionog suda.

Sve te okolonosti dovele su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, naveo je sud ukazujući da je ubistvo Jelene Marjanović izazvalo veliku pažnju javnosti.

- Od trenutka pronalaska beživotnog tela Jelene Marjanović, pa do lišenja slobode osumnjičenog, u periodu od godinu i po dana, o navedenom događaju izvestavali su brojni štampani i elektronski mediji - podsetio je sud.

Zbog toga je dalje zadrzavanje Marjanovića u pritvoru po navedenom zakonskom osnovu neophodno i nužno, naglasio je sud.

Protiv ove odluke, dozvoljena je žalba u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravka.

Protiv Marjanovića je u toku istraga u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zbog krivičnog dela teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj u Srbiji već godinu i po dana sa raznim verzijama o identitetu izvršioca, kao i načinima i mestu izvršenja zločina.

Marjanović je uhapšen 15. septembra, nakon gotovo godinu i po dana od ubistva.

On je i pre toga bio privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

2019 © - Vesti online