Subota 09.12.2017.
01:11
R. Lukić - Vesti

Srpska deca u Nemačkoj: Najlepši je školski program

R. Lukić
Vole da pevaju i uče: Deca u hramu Svetog Save

- Sva deca rado dolaze u našu školu. Ona s nama rado uče, a mi učitelji s njima uživamo. Ove godine za Božić i Savindan pripremamo izuzetno bogat program i uvereni smo da roditelje i publiku nećemo razočarati - kaže Svjetlana Bojić nastavnica srpskog jezika.

Posle redovne jutarnje molitve u 11 sati đaci u bogomolji pevaju molitvene pesme i uče verske obrede. Prisutni su gotovo svi nastavnici, a najčešće i utemeljitelj škole sveštenik Milan Pejić koji se brine da sve besprekorno funkcioniše.

Stigli iz Glogonja

Goce i Dragica su penzije zaradili u hanoverskom Kontinentalu, a iz Glogonja kod Pančeva došli su u posetu sinu Danijelu i unukama.

U gornjoj sali u kojoj roditelji od 10 do 14 sati čekaju da se nastava završi sreli smo nekada poznate humanitarce i društvene aktiviste Goceta i Dragicu Srbinovski koji su u školu doveli svoje unuke Lenku i Milu. Devojčice su htele da im pokažu školu, a oni su to naravno rado prihvatili.

- Desetogodišnja Lenka je đak, a petogodišnja Mila je u predškolskoj grupi. Divna su deca i dobri đaci. Mila svaki dan ide u nemački vrtić, ali subotu jedva čeka da ponovo vidi drugare s kojima kroz igru i crtanje poboljšava svoj srpski da bi ga još bolje znala kada iduće godine pođe u školu - objašnjava ponosna baka Dragica.

2024 © - Vesti online