Petak 08.12.2017.
19:17
J. L. P. - Vesti

Tviter rat zbog Srbije

Vesti
 

Hašim Tači u svojstvu predsednika posetio je Kanadu koja priznaje Kosovo, optužio Rusiju da pokušava da destabilizuje tu pokrajinu i ceo Balkan lažnim vestima.

Pred parlamentom u Otavi i u medijima Tači je rekao da to i Kanadu čini metom, jer "Rusija pokušava da podrije vrednosti i institucije koje Kosovo deli sa zapadnim saveznicima". Nije se zaustavljao, pa je optužio Rusiju i za pokušaj puča u Crnoj Gori, ometanje izbora u Makedoniji, učlanjenje Kosova u UN i druge međunarodne organizacije...

Ambasada Rusije u Kanadi odgovorila je kratko: "Posle nedavne posete gospodina Tačija Otavi i njegovih antiruskih komentara za kanadske medije, želimo da iskoristimo ovu priliku da sve podsetimo - Kosovo je Srbija."

Da svima bude jasno, postavljena je i zastava Republike Srbije s porukom na ćirilici "Kosovo je Srbija". Usledilo je prepucavanje na Tviteru, između ostalog i iz Amerike, što je ruska ambasada u Otavi presekla jednim potezom - postavila je istu poruku i na nalog Komiteta za spoljne poslove Bele kuće.

2024 © - Vesti online