Četvrtak 15.07.2010.
21:35
Tanjug

Beogradska filharmonija na turneji po Italiji

Beogradska filharmonija nakratko će napustiti Beograd...
 

Sa legendom italijanskog violinizma Utom Ugijem i kanadskim dirigentom Mišelom Brusoom, Filharmonija će svirati Violinski koncert i Četvrtu simfoniju Čajkovskog, kao i odlomke iz Vagnerove opere Majstori pevači.

U gradu Basano del Grapa na festivalu "Muzičko leto", koji će koji će ugostiti 400 muzičkih, plesnih i pozorišnih događaja i umetnika iz devetnaest zemalja, Beogradska filharmonija će održati koncert 21. jula.

Dan kasnije u Modeni, Filharmonija će svirati u vili La Meridiana, u mondenskom ambijentu nekadašnjeg plemićkog poseda, koji je sada klub visoke klase i prostor za ekskluzivne događaje.

Najavljeno je da kruna šestodnevne turneje Beogradske filharmonije biti koncert 24. jula, na festivalu u primorskom gradu Ravelo, na veličanstvenom vidikovcu Vile Rufolo.

Ovogodišnji festival u Ravelu, koji ima najdužu tradiciju u Italiji posle firentinskog Mađo muzikale, otvorio je holivudski glumac Džon Malkovič.

Italijanski mediji, kako je saopšteno, koncerte Beogradske filharmonije najavljuju kao veliki muzički događaj, koji će obeležiti jedan od najpriznatijih violinista našeg vremena, kvalitetan međunarodno priznati orkestar i atraktivni program.

2024 © - Vesti online