Petak 08.12.2017.
10:35
Vestionline, Tanjug

Dan kad je ispisana istorija: Zvezda pre 26 godina na krovu sveta!

EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC
Pre 26 godina Zvezda bila na "krovu sveta", danas - ponovo pobeda nak Kelndom i radost zbog zvezdinog "proleća u Evropi"

Ove godine je takav podvig ulepšan novim uspehom jer je sadašnja generacija, samo dan ranije, pobedom nad Kelnom (1:0) obezbedila "proleće u Evropi" nakon 25 godina.

Pročitajte još:

EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Evropska Zvezda: Srnić srušio Keln

Zvezda ušla u istoriju Lige Evrope

Osmi dan decembra ostaće zauvek ispisan u istoriji srpskog fudbala jer je Crvena zvezda savladala prvaka Južne Amerike 3:0 pred 60.000 gledalaca na stadionu u Tokiju, uz dva gola Vladimira Jugovica i jedan Darka Panceva, iako je od 43. minuta igrala sa igračem manje zbog iskljucenja Dejana Savićevića.

Crveno-beli su uradili ono što nijedan tim iz istočne Evrope nije - peharu Kupa šampiona iz Barija u istoj godini pridodali su i titulu prvaka sveta.

Ni ratno stanje u zemlji, ni odlazak dobrog dela šampionskog sastava, ni nesuglasice sa upravom oko premija za pobedu, nisu omele fudbalere Crvene zvezde da se izdignu iznad situacije i ispišu stranice istorije.

- Bili smo svi kao jedan, ne smemo da zaboravimo građanski rat i krvavi sukob i da smo u takvim okolnostima odoleli svim pritiscima. Posle toliko godina i sa ove tačke, sve to mnogo mirnije gledam - pričao je trener te ekipe Vladica Popović.

Zvezdin tim iz Tokija: Milojević, Radinović, Vasilijević, Jugović, Belodedić, Najdoski, Stošić, Ratković, Pančev, Savićević, Mihajlović.
 

2024 © - Vesti online