Petak 08.12.2017.
12:30
Vesti

Šampioni bez premca!

Facebook/Football One Academy
Tekst potpisa

Zanimljivo je i da su dečaci na turniru zabeležili gol-razliku u svoju korist od čak 144 pogotka, što je apsolutni rekord za ovaj turnir u bilo kojoj kategoriji.

Rodoljub Galić inače je bliski rođak fudbalske legende Milana Galića, igrača jugoslovenske reprezentacije, Partizana i Proletera iz Zrenjanina. Od malih nogu i Rodoljub je bio zaljubljen u svog idola i - fudbal. Tako danas vaspitava i dečake koji igraju za njega. Svi su, naime, uz njega još maltene od vremena kada su prohodali. I svi su oduševljeni fudbalom.

Rodoljub ove godine završava ispite za FIFA licencu. Inače je tehnički direktor Južnog fudbalskog distrikta koji obuhvata Ferfild i Liverpul. Kaže da mu je najveći kompliment u životu bio kada mu je jedan dečak posle treninga rekao:

- Preko nedelje vrlo naporno treniramo. Ali zato uživamo na utakmicama protiv drugih.
On ima reči hvale za dečake, ističe njihovu disciplinu, tehničke mogućnosti i - želju za pobedom.

- Godinama smo zajedno i oni se dobro međusobno poznaju jer igraju zajedno još od šeste godine. Vrlo su vezani jedni za druge, a na terenu se izvanredno razumeju. Tako i pobeđuju.
Inače, organizatori kupa nisu štedeli reči priznanja. Priznali su da ih je bilo vrlo uzbudljivo posmatrati na terenu i da u istoriji turnira nijedan tim, bilo kod godišta, nije imao bolju gol-razliku.

U šampionskom timu su Miloš Galić, Đorđe Milić, Lula Mirčetić, Kobe Zagorac, Andrew Kelly, Brohym Massih, Zac Dabbagh.

2024 © - Vesti online