Četvrtak 07.12.2017.
18:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Lična arhiva

Na njih ima ko da misli

Lična arhiva
Zahvaljuju dobrim ocenama: Gimnazijalci iz Orahovca

Ne časeći časa i ove stipendije već su prosleđene orahovačkim gimnazijalcima Kristini Baljošević, Rastku Manitaševiću, Dimitriju Radiću i Ljubici Micić, kao i 13-godišnjem Stefanu Pendiću. O tome smo ih i obavestili, na čemu su se svi srdačno zahvalili.

- Novčanu podršku O. V. iz Sidneja, kao i već pristigle stipendije uručićemo narednih dana svim đacima, o čemu ćemo vas obavestiti, kako bi radost podelili sa svim čitaocima i našim donatorima. Još jednom, hvala svima neizmerno - poručila je Olivera Radić, profesorka srpskog jezika.

D. N. Petrović
Stefan Pandić

Ipak, ono što ostaje još pod znakom pitanja to je da li će učenik prve godine orahovačke gimnazije Dušan Čukarić iz Velike Hoče, koji je proteklog meseca primio i poslednju stipendiju od 50 evra Ostoje Zarića iz Frankfurta dobiti stipendiju za ovaj mesec. Razlog tome, što od donatora iz Nemačke, još nije stigao nikakav odgovor.

Zaposleni u gimnaziji ipak se nadaju da Dušan, kojeg zajedno sa braćom odgaja otac u veoma teškim uslovima jer ih je majka napustila, neće biti zaboravljen ni tokom narednih meseci. Pomoć ovog dobročinitelja mnogo mu je značila.

Profesorka srpskog jezika Olivera Radić zaposlena u ovoj kosovskoj gimnaziji, kao i uvek, ističe da sami ne bi mogli da izađu na kraj sa svim nevoljama koje ih pritiskaju. Isto tako da bi bez pomoći ovako dobrih ljudi iz dijaspore svima bilo teže, jer mnoge porodice oskudevaju i u najosnovnijim stvarima zbog nedostatka posla.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Opstanak škole bi, takođe, bio doveden u pitanje. Podsećanja radi, zahvaljujući Ministarstvu prosvete Republike Srbije, koje je i ove godine dozvolilo formiranje odeljenja sa malim brojem učenika, ova škola je nastavila da radi.

Nažalost, ne bez posledica. Broj odeljenja je prepolovljen, što je uzrokovalo smanjenje časova po predmetima, ali samim tim i da su profesori ostali bez norme časova. Uprkos tome profesori se trude da se nastava odvija u najboljem redu.

Poziv za dalje stipendiranje

Budući da nam se dobrotvor iz Nemačke još nije javio u vezi sa odlukom da li će nastaviti da stipendira Dušana Čukarića, a neko od zainteresovanih čitalaca želi u međuvremenu da pripomogne, ovom prilikom upućujemo poziv ljudima dobre volje da se jave Redakciji "Vesti" kako bi mu to omogućili. "Vesti" se ovom prilikom još jednom zahvaljuju svojim vernim čitaocima koji su imali sluha i uputili pomoć pomenutoj deci, zbog čega imaju šansu za svetliju budućnost i bolje sutra.








 

2024 © - Vesti online