Četvrtak 07.12.2017.
02:01
A. Stanković - Vesti

Tijana Malešević zadovoljna u Turskoj - Ukras "Kasabe"

Lična arhiva
Jedna od najlepših odbojkašica: Tijana Malešević

U takvoj pažnji uživa i reprezentativka Srbije Tijana Malešević. Osvajačica zlatne medalje na Prvenstvu Evrope, vratila se ove sezone u Tursku i - uživa u novom klubu.

- Zaista je tako - kaže za "Vesti" lepa Užičanka.

- I pre dve godine igrala sam u Turskoj, u Beledijesporu iz Istanbula, ali dolazak u novu sredinu premašio je sva moja očekivanja. Ekipa je mlada, u njoj vlada porodična atmosfera, imamo vrhunske uslove za rad koje obezbeđuje sponzor, ovdašnja fabrika keramike po kojoj klub nosi ime Seramiksan. Ambicije su - zdrave. Ove sezone cilj je plasman oko petog-šestog mesta što bi garantovalo izlazak na evropsku scenu.

U šampionatu Turske ni to nije lako, s obzirom da je tu koncentracija najvećeg svetski kvalitet.

- Baš tako, ispada da je svako kolo derbi. U prvom delu sezone imali smo težak raspored, delile megdan i sa Ezačibašijem, Galatasarajom, evo pre par dana i sa evropskim i svetskim prvakom Vakifbankom. Porazi u tim mečevima nisu strašni jer ekipa stiče iskustvo. A, s obzirom da pripreme nismo odradile zajedno zbog obaveza prema reprezentacijama, verujemo da ćemo u drugom delu ligaškog takmičenja krenuti ka gornjem domu tabele.

U derbiju sa Vakifbankom Tijana je ugostila kapitenku državnog tima Milenu Rašić.

- Raša je protiv nas odmarala, jer se sprema za start u CEV Ligi šampiona. Družimo se stalno. Od Izmira do Istanbula je pola sata avionom ili pet-šest sati vožnje automobilom. Koristimo slobodne trenutke da se naša jaka srpska kolonija sportista okupi. Ima dosta odbojkašica, ali i košarkaša, vaterpolista. Držimo se složno.

Tandem Užičanki

Uz Tijanu Malešević najveći aduti Seramiksana su Azerbejdžanka Odina Bajramova i domaća korektorka, reprezentativka Turske Marijem Boz.
Ali, igra ove ekipe vrti se oko još jedne Srpkinje i nekadašnje šampionke Evrope - Nataše Krsmanović.
- Eto, ovaj klub je poseban po tome što ima - dve Užičanke - kaže uz smeh Tijana. - Znam je odmalena, naši roditelji su prijatelji, ali osim reprezentacije do sada nismo imale prilike da igramo zajedno. Pratila sam je u Jedinstvu, pa u Voleru, i najzad stigla u Turskoj. Šta reći o Nataši osim - predivna osoba i srednji bloker svetskog ranga.

Ne prođe dan, a da se ne seti nekog detalja iz Bakua. Ali i da pogleda unapred, ka budućim obavezama.

- Evropsko zlato i pre toga olimpijsko srebro su kao ostvarenje sna. Koliki je značaj toga osetila sam i u Turskoj gde su me dočekali s velikim poštovanjem. Sledeće godine nas očekuju novi izazovi. Pošto mi se sezona završava krajem marta, imaću dosta vremena da se odmorim i spremim za Ligu nacija i Svetsko prvenstvo u Japanu. Medalja s tog takmičenja je nova velika želja - ne krije Tijana i otkriva nam da će za praznike dobiti nekoliko dana da obiđe svoje Užice. 

- A, onda obavezno dolazim da obiđem prijatelje u "Vestima" - kaže uz pozdrav.

Uvek dobrodošla!

Nađa Ninković u Brazilu

Protekle sezone Tijana je igrala u Brazilu, zajedno sa Anom Bjelicom predvodila je Volej Osasko i na klupskom Svetskom prvenstvu. 
- Vratila sam se u Evropu, Ana u Zvezdu, ali brazilski klub opet ima jednu našu igračicu. Tamo je sada Nađa Ninković koju sam savetovala - daleko je, bićeš sama, ali probaj jer je igranje u Brazilu jedinstveno iskustvo. Ta šansa se ukazuje jednom u karijeri.    

2024 © - Vesti online