Četvrtak 15.07.2010.
16:02
Srna

Srpske kosti u kutijama od slatkiša!

 

Šef delegacije Odbora Janko Veselinović rekao je da je o tome obavestio Ministarstvo vera Srbije i da je dobio obećanje da će u toku ove godine biti izdvojena sredstva za dostojno uređenje mesta gdje se kosti nalaze.

"Smatram da je dužnost ne samo Srpske pravoslavne crkve, u čijoj je to porti, jer oni su učinili sve da te kosti zaštite, nego pre svega svih nadležnih institucija i u Srbiji, Republici Srpskoj, ali rekao bih i vlasti na lokalnom nivou da se te kosti na dostojan način obezbede i zaštite", naglasio je Veselinović.

On je istakao da je to veoma važno s obzirom da se "prema žrtvama mora odnositi sa puno uvažavanja i pijeteta, jer se na taj način odnosimo prema našoj istoriji".

Odbor Skupštine Srbije za odnose sa Srbima van Srbije razmatrao je u četvrtak izveštaj o poseti delegacije ovog odbora Srbima u BiH u maju ove godine. U izveštaju je data i informacija o poseti manastiru Veselinje.

Skupštinski Odbor je doneo zaključak da će u narednom periodu pratiti da li će to pitanje biti rešeno na adekvatan način, a članovi Odbora bili su jednoglasni u osudi načina na koji se tretiraju ostaci žrtava iz reda srpskog naroda.

2024 © - Vesti online