Utorak 05.12.2017.
08:33 >> 09:08h
Sputnjik, Vestionline

Završena drama u Kijevu: Sakašvili uhapšen

Pripadnici ukrajinske policije uhapsili su bivšeg predsednika Gruzije Mihaila Sakašvilija na krovu njegove kuće u Kijevu. Na mestu događaja se nalazio oko 30 pristalica Sakašvilija i oko 100 policajaca.

Bivši predsednik Gruzije Mihail Sakašvili, kod kojeg je policija došla rano jutros kako bi izvršila pretres stana, prethodno se popeo na krov i zapreti da će skočiti, javila je televizija 1+1.

Agencija Tass javlja da Sakašvili još nije izašao iz kuće i da su njegove pristalice blokirale ulicu.

Sakašvilijev saborac David Sakvarelidze jutros je izjavio da su nepoznate osobe provalile vrata Sakašvilijevog stana u Kijevu.

- Sada se Sakašvili nalazi na krovu i vodi pregovore sa policijom. Čuju se glasovi. Političar govori da će, ako ga neko dotakne, skočiti sa krova. Do stana su došli spasioci i doktori. Jedan od saradnika bivšeg predsednika Gruzije hospitalizovan je sa prelomima ruke i noge - javila je televizija.

Kako javljaju mediji, Sakašvilija su pokušali da uhapse.

Kako je saopštila ukrajinska agencija UNN, pozivajući se na izvore, pretres se vrši zbog sumnje da protestne akcije u kojima učestvuje političar finansira okruženje bivšeg predsednika Viktora Janukoviča. 

2024 © - Vesti online