Utorak 05.12.2017.
08:11
Vestionline, Sputniknews.com

VIDEO: Ruski pilot obrnuo avion 100 puta oko svoje ose

youtube.com/LeCoolesh
Leonid Kuleš vlasnik titule u Ginisovoj knjizi rekorda

Pedesetogodišnji Kuleš, koji je izveo neverovatan manevar svojim "Dragonflaj" avionom u avgustu 2014. godine, objavio je kratku izjavu u kojoj je naveo da je Ginis priznao njegov rekord, objavljujući snimak pisma kompanije.

"Dragi Leonide Kulešu, sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da je Vaša prijava za rekord u najvećem broju uzastopnih okreta aviona oko svoje ose prihvaćena i Vi ste novi vlasnik titule u Ginisovoj knjizi rekorda“, navodi se u imejlu.

Kuleš je snimljen u avionu, a video pokazuje kako njegova letelica dostiže visinu od 1.300 metara, pre nego što je počeo da izvodi manevar i sve to traje nekoliko minuta. Posle sletanja, vidi se pilot koji se smeši i koji se tetura posle bravure koju je izveo u avionu.

Kuleš je u svojoj sredini postao slavna ličnost, a zajedno sa svojim ocem je osmislio grb sibirskog grada Čite. On je poznat i po svom radu na dizanju spomenika vođi kijevskih Rusa Aleksandru Nevskom. Spomenik je postavljen na trgu koji gleda na železničku stanicu u centru Čite.

2024 © - Vesti online