Ponedeljak 04.12.2017.
12:50
O. Đ. - Vesti

"Vesti" su moj drug u tuđini

- Odmah mi je postalo dostupno sve što se dešava u Srbiji, ali i u dijaspori, gde sam nailazio na imena koja su mi više ili manje poznate, na zemljake rasute po celom svetu. Koliko je god Pariz inspirativan, živ, umetnošću i kulturom prebogat, ipak svakog od nas misli vuku prema matici.

Moram biti iskren, "Vesti" ne čitam svaki dan, prvi razlog su velike obaveze, ne stižem, a bitan razlog je i studentski novčanik, ponajviše prazan, a dešava se da ih, šta bude da bude, sa užitkom kupim.

U "Vestima" obavezno pročitam rubriku Dijaspora i obradujem se kada tu pronađem nekog poznatog. Kao i svi pripadnici jačeg pola, redovno pratim sport, košarka mi je broj jedan, slede tenis i fudbal. Ubrajam se u retke koji vole operu i uopšte klasičnu muziku, stoga bih i voleo da u "Vestima" postoji rubrika Kultura. Znam da kultura nema mnogo čitalaca, ali kultura boji svaku zemlju i neprocenjivo mnogo, kao i sport, radi na promociji zemlje.

Bilo mi je drago kada sam naišao na reportažu o operskoj pevačici srpskoj snaji Portorikanki Karmen Kornije i njenoj ćerki Anastasiji ili intervju sa operskim pevačem Željkom Lučićem, meni to dođe kao da su mi Bogovi došli u posetu. A politike mora da bude, nažalost, svi smo zastranili u politici. I za kraj ovo: Srećno "Vestima", nastavite da budete ono što i jeste, svoji i pošteni!

2024 © - Vesti online