Ponedeljak 04.12.2017.
12:41
Vestionline

Vreme je za kulturu u Akademiji 28

Akademija 28
"Najlepše srpske bajke" premijerno se prikazuju u subotu, 09. decembra u 17 časova

Premijera predstave za decu "Najlepše srpske bajke"

Predstava "Najlepše srpske bajke"  ima za cilj da decu upozna sa divnim srpskim narodnim bajkama, koje su u današnje vreme pomalo zaboravljene. Kako su bajke najomiljenije dečije štivo, ovom predstavom želeli smo da zaintresujemo decu, kao i njihove roditelje za narodnu literaturu. Pošli smo od činjenice da nas „bajke uče životu", te smo kroz nekoliko bajki koje su obrađene u ovoj predstavi promovisali najviše vrednosti kao što su: poštenje, marljivost, dobrota, plemenitost, hrabrost, saosećanje, istinoljubivost, ljubav.

Zbog arhaičnog i nerazumljivog stila kojim su pisane, predstava „Najlepše srpske bajke" predstavlja adaptaciju poznatih srpskih bajki i pisana je modernim jezikom koji je prilagođen savremenom trenutku. Predstava je interaktivnog i edukativnog karaktera i namenjena je najmlađoj publici uzrasta od 3. do 12. godine, sa živopisnom scenografijom, maštovitim kostimima, maskama i lutkama.

Igraju: Dragiša Kosara, Nikola Marković, Tatjana Milanov

Predstavu "Najlepše srpske bajke" možete pogledati u subotu, 09.12.2017. u 17 časova.

Akademija 28
Predstava "Elza i zaleđeni Hans" prikazaće se u nedelju, 10. decembra u 12 časova

"Elza i zaleđeni Hans"

Jedna od najpopularnijih dečijih predstava "Elza i zaleđeni Hans", naći će se i ove nedelje na repertoaru Akademije 28. Predstava je rađena prema motivima crtanog filma "Zaleđeno kraljevstvo". Radnja predstave smeštena je u Arendel, dok su glavne junakinje Elza i Ana, princeze Arendela. Elza poseduje natprirodnu moć da sve što poželi i dotakne pretvori u sneg. Njena mlađa sestra Ana pokušava da pomogne Elzi da ovo prokletstvo nestane i neustrašivi je optimista.

Osim dve princeze, tu su i presmešni sneško Olaf, princ Hans i prodavac leda Kristof. Pobeda dobrog nad zlim, razvijanje timskog duha, te isticanje koliko je sestrinska ljubav jaka i snažna, glavne su poruke ove predstave.

Igraju: Jovana Petronijević, Nina Grahovac, Jovan LJubenović, Saša Đurašević

Predstavu "Elza i zaleđeni Hans" možete pogledati u nedelju, 10.12.2017. u 12 časova.

Karte za sve dečije predstave mogu se kupiti na biletarnici Akademije 28 svakog radnog dana od 12 do 20 časova i vikendom sat vremena pre početka predstave. Cena karte za sve dečije predstave je 400 dinara, za grupne i organizovane posete su mogući popusti, a samo deca do tri godine ne plaćaju kartu.

Više informacija možete dobiti na br. tel: 011/3621-787; 063/376-847.

2024 © - Vesti online