Ponedeljak 04.12.2017.
12:38
rs.n1info.com

Stojanović: Jankovića napadaju kao nekad Đinđića

Pokret slobodnih građana
Saša Janković na skupštini Pokreta slobodnih građana

Kad se vođa ljuti na narod, viče, bude uvređen...

- Ova vrsta hajke u medijima je diskvalifikacija političkog protivnika i to je naš kontinuitet - delegitimisati prvo političkog protivnika, u sledećem koraku učiniti ga nelegalnim, a od tog trenutka sva sredstva postaju dozvoljena. To je šema, kontinuitet, deo političke kulture koja nije pluralna i koja u drugačijem mišljenju vidi neprijatelja. To je jedno nasilje u politici - ocenjuje Stojanović za N1.

- Mi imamo kontinuitet društva sa masovnim populističkim pokretima, gde stranka na vlasti ne želi da predstavlja interese samo jednog dela društva, oni hoće da predstavljaju čitav narod. Samim tim, pošto ne može čitav narod da vlada, bude taj jedan čovek koji će najbolje razumeti taj svoj narod i koji će biti njegov vođa - dodaje istoričarka.

- E, onda će se on ljutiti na svoj narod, vikati na njega, biti uvređen. Sve te preterane emocije u odnosu između vođe i naroda nisu dobre ni kad se vole, a ni posle kad se ne vole, jer mi imamo kontinuitet nasilne promene vlasti, kao nesrećnu posledicu ovih emocija kojima nije mesto u politici - zaključuje Dubravka Stojanović.

2024 © - Vesti online