Ponedeljak 04.12.2017.
11:47
Tanjug, Vestionline

Anćeloti: Zvali su me iz Italije, ali odbio sam ih

EPA/MAURIZIO DEGL' INNOCENTI
Neće reprezentaciju: Karlo Anćeloti i Arigo Saki

- Pozvali su me iz Saveza, bili su zainteresovani da me dovodu. Rekao sam im da mi je velika čast što me žele, ali da selektorski posao doživljavam drugačije od trenerskog. I dalje hoću da uživam u svakodnevnom treningu i radu, a to kao selektor ne bih mogao - izjavio je doskorašnji trener Bajerna za La Domeniku Sportivu.

On se spominjao kao glavni kandidat za klupu Azura posle otkaza Đanpjeru Venturi zbog debakla protiv Švedske u baražu za Svetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine. Anćeloti je više od dva meseca bez angažmana, kada je napustio Bajern, a u poslednje vreme je često dovođen u vezu sa Milanom.

- Italijanska liga je među najkonkurentnijim u Evropi, za razliku od francuskog prvenstva. Nisam pričao sa rukovodstvom Milana na temu mog dolaska iako sam bio povezivan sa bivšim klubom, kao i sa reprezentacijama Kine, Hrvatske i Saudijske Arabije - izjavio je dvostruki prvak Evrope sa Rosonerima dodajući da nikada ne bi vodio Juventus.

Anćeloti je trenirao velikane poput Juventusa, Milana, Čelsija, Pariz Sen Žermena i Bajerna, osvojio je ukupno 20 trofeja vodeći ove klubove, među kojima tri Lige šampiona.

2024 © - Vesti online