Nedelja 03.12.2017.
18:55
aljazeera.net

Kovač: Hrvati su spasli BiH od agresije

youtube.com/N1
Miro Kovač

Rekao je da se drugostepena presuda Haškog tribunala ne odnosi na Republiku Hrvatsku, ni na tadašnje državno vođstvo RH, prenosi Hina.

"Sada treba spriječiti da se kompromitiraju Hrvati koji su jedan od triju državotvornih naroda u BiH. Treba ih poduprijeti i skrbiti o njima kao državotvornom narodu BiH, što je i obveza Republike Hrvatske prema Daytonskom sporazumu i sukladno našem Ustavu", naveo je Kovač na svom Fejsbuk profilu.

Predsednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković izjavio je u petak u Zagrebu, nakon sastanka sa članom Predsedništva BiH Draganom Čovićem, kako je nezadovoljan delovima presude Haškog tribunala koji se "odnose na nepotpuno i pogrešno utvrđeno činjenično stanje i određene političke konotacije koje govore o ulozi tadašnjeg hrvatskog vrha".

Plenković je najavio će hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović iduće srede biti u Njujorku, na posebnoj sednici Saveta bezbednosti UN posvećenoj završetku rada Haškog suda i tamo "jasno artikulirati stajališta Hrvatske o presudi".

2024 © - Vesti online