Nedelja 03.12.2017.
16:30
Vestionline, Tanjug

Linta: Kitarovićka je vrhunski manipulator

M. Karović
Za zločine nad Srbima niko nije odgovarao: Miodrag Linta

- Kolinda Grabar Kitarović je vrhunski manipulator, jer uporno ali bezuspešno pokušava da očigledne laži nametne za istinu. Tako Grabar Kitarović neprestano ponavlja laži da Hrvatska nije bila agresor i da nije učestvovala u zločinačkom poduhvatu već je tobože branila BiH, kao i da je hrvatski narod u BiH tobože bio prva žrtva velikosrpske agresije i prvi joj se odupro - navodi se u pisanoj izjavi Linte.

On je podsetio da je pravosnažnom presudom šestorici bivših lidera takozvane "Herceg-Bosne" jasno utvrđeno da je Hrvatska izvršila agresiju na BiH i da je učestvovala u udruženom zločinačkom poduhvatu s ciljem stvaranja etnički čiste "velike Hrvatske". 

- Prva žrtva agresije u BiH je bio srpski narod u selu Sijekovac kod Broda u Bosanskoj Posavini kada su regularne snage Hrvatske vojske prešle preko Save i izvršili masakr nad 70 srpskih civila. Za taj zločin još uvijek niko nije odgovarao - istakao je Linta. 

Na stotine Srba iz opštine Bosanski Brod je odvođeno u logore u Hrvatsku, a sam Bosanski Brod je pretvoren u logor.

Takođe, Hrvatska vojska je izvršila agresiju na 13 zapadnokrajiških opština 1994. i 1995. godine.

- Tom prilikom ubijeno je preko 1.800 srpskih civila i vojnika, a proterano preko 120.000 Srba. Kao dokaz agresije Hrvatske vojske posebno svedoči najveća masovna grobnica u Mrknjić gradu  sa 181 žrtvom - navodi se u saopštenju.

2024 © - Vesti online