Subota 02.12.2017.
20:30
Vestionline, Tanjug

Stravične poplave u Albaniji, Vučić ponudio pomoć

Predsednik Vučić je izrazio duboko žaljenje zbog razornih poplava, koje su zadesile jug Albanije i prouzrokovale ljudske žrtve i veliku materijalnu štetu. 

Vučić je naglasio da je Srbija spremna da pruži tehničku podršku i pomoć Albaniji u sprečavanju većih posledica ove prirodne katastrofe, saopštila je služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Albanske vlasti saopštile su danas da je zbog neprekidnih padavina došlo do poplava na jugu Albanije, usled čega su žitelji evakuisani.

Najmanje jedna osoba je izgubila život zbog obilnih padavina u poslednja tri dana, a premijer Edi Rama rekao je da je na terenu više od 6.400 spasilaca, vojnika i policajaca i da se nose sa "veoma kritičnom situacijom".

Ministarstvo odbrane Albanije saopštilo je da je više od 100 porodica u blizini reke Vojuše, 120 kilometara jugoistočno od Tirane, evakuisano preko noći, prenosi AP.

Prema zvaničnim podacima, potopljeno je 3.334 kuće, oko 3.016 hektara obradivog zemljista, a 23.000 stanovnika je imao prekide u snabdevanju električnom energijom do petka uveče.

2024 © - Vesti online