Subota 02.12.2017.
15:44 >> 18:36h
Vestionline, Tanjug

Uzbuna na jugu Srbije - proglašena vanredna situacija

youtube.com/bambybhamby
Ovako izgleda Vlasotince kada se otapa sneg (Foto; Arhiva)

Od 30. novembra do 1. decembra došlo je do izlivanja bujičnih potoka, što je dovelo do oštećenja pojedinih deonica na opštinskim i mahalskim putevima, mostovima i propustima i do prekida saobraćaja, navodi se u saopštenju na sajtu opštine.

Vanredna situacija proglašena je u naseljenim mestima Vlasotince, Šišava, Donja Lomnica, Orašje, Kukavica i Sredo.

Zbog povećane mutnoće reke Vlasine, u petak je došlo i do prekida i u vodosnabdevanju.

Štab za naredne situacije opštine Vlasotince zaključio je da i pored angažovanja raspoloživih sredstava i mehanizacije nije moguće rešiti sve nastale probleme, zbog čega je proglašena vanredna situacija na delu teritorije, kako bi mogla da se angažuje dodatna mehanizacija sa ciljem da se normalizuju uslovi života i rada stanovništva na ugroženom području.

U vlasotinačkom "Vodovodu" kažu da se do kraja dana očekuje normalizacija vodosnabdevanja, ali da će voda moći da se koristi u tehničke svrhe, dok Zavod za javno zdravlje Leskovac ne potvrdi higijensku ispravnosti.

Do tada će u Vlasotincu i okolnim mestima kružiti tri cisterne koje će snabdevati stanovništvo i institucije pijaćom vodom.

Nema ugroženih

Na delu teritorije opštine Vlasotince, gde je proglašena vanredna situacija, nema ugroženog stanovništa ni domaćinstava, saopštio je večeras MUP. Sve snage Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova su u pripravnosti, zajedno sa ostalim nadležnim službama prate situaciju na terenu i spremno čekaju najavljene padavine, navodi se u saopštenju.

Kako se precizira, na ovom području došlo je do izlivanja vode iz pojedinih bujičnih potoka, što je prouzrokovalo oštećenja pojedinih deonica na opštinskim i mahalskim putevima, mostovima i propustima, kao i prekida u saobraćaju.

2024 © - Vesti online