Petak 01.12.2017.
13:40
Vestionline, Tanjug

Haradinaj: Do vojske Kosova na drugi način

EPA/Malton Dibra
Ima alternativu: Ramuš Haradinaj 

- Sada smo posvećeni ovom pitanju. Samo po sebi svako pitanje ima svoje vreme. Ako se to ne uradi u optimalnom roku, onda ćemo razmisliti šta ćemo dalje, ali trenutno smatram da to treba učiniti ustavnim promenama - rekao je Haradinaj.

Britanski ministar Mark Lankaster, koji je 1999. i 2000. godine služio kao vojnik KFOR-a na Kosovu, impresioniran je, kako je kazao, pozitivnim događajima i promenama na Kosovu.

Lankester je rekao da će Britanija nastaviti da pruža podršku Bezbednosnim snagama Kosova i KFOR.

- Za ovih 18 godina Kosovo nikada nije bilo daleko od mojih misli i zbog toga sam srećan što sam ponovo ovde. Posvećenost naše države prema Kosovu smo pokazali proteklih godina svojom podrškom. Nadam se da će naša veza biti nastavljena i da ćemo nastaviti da pružamo doprinos kako bi pomogli Bezbednosnim snagama Kosova, ali i KFOR - rekao je Lankaster.

Inače, Lankester se u četvrtak sastao sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem koji je zahvalio na, kako se navodi, konstantnoj saradnji i podršci Velike Britanije na priznavanju nezavisnosti i učlanjenja Prištine u medjunarodne organizacije.

Mark Lankaster sastao se danas u Prištini i sa ministrom kosovskih bezbednosnih snaga Rustemom Berišom, kome je takođe preneo da će Ujedinjeno Kraljevstvo nastaviti da pruža kontinuiranu podršku Kosovu.

2024 © - Vesti online