Petak 01.12.2017.
12:41
Vestionline, Tanjug

"Kolinda izgovorila gomilu gluposti"

EPA/LUKAS COCH
U Hagu nije osuđena Hrvatska i da ta zemlja nije bila agresor, tvrdi Kolinda Grabar Kitarović

Za Lintu je "gomila gluposti" to što je Kitarović rekla da u Hagu nije osuđena Hrvatska i da ta zemlja nije bila agresor, već da se hrvatski narod odupro tzv. velikosrpskoj agresiji, da je Hrvatsku i BiH napala tobože Miloševićeva Srbija i JNA za ostvarenje projekta "velike Srbije".

- Dobro je što je Haški tribunal makar u jednoj svojoj pravosnažnoj presudi konačno potvrdio nespornu činjenicu da je Hrvatska bila agresor i vodila osvajački rat. Srbe u Hrvatskoj, JNA i Bosnu i Hercegovinu napala je Tuđmanova Hrvatska s ciljem ostvarenja projekta "velike Hrvatske" po uzoru na nacifašističku NDH - naveo je Linta u isanoj izjavi za medije. 


Linta ističe da je očigledno da su Kolinda Grabar Kitarović, Andrej Plenković, ostali hrvatski zvaničnici i hrvatski branitelji veoma nervozni jer je Haški tribunal makar na kraju svog rada jednom svojom pravosnažnom presudom utvrdio istinu da tzv. domovinski rat nije bio ni odbrambeni ni oslobodilački već osvajački i zločinački rat. 

- Navedena istina utvrđena je i nepravosnažnom presudom hrvatskim generalima Gotovini i Markaču aprila 2011. godine ali pod pritiskom velikih sila ona je nažalost ukinuta - podsetio je Linta.

2024 © - Vesti online